Komu slouží výzkum čehokoliv?

Komu slouží výzkum čehokoliv?

19. 8. 2012

Na novinkách mě zaujal článek o léčbě artrózy. No sláva, artóza a revmatismus jsou mé zdravotní problémy a snad řešitelné. Měla jsem radost z úspěšného výzkumu a že se našel lék, který tuto nemoc může hodně zmírnit, ne-li zastavit bez chirurgických zákroků, "jen aplikací" kmenových buněk.

Měla jsem ale radost jen potud, pokud jsem se nedočetla, že aplikace jednoho kloubu stojí 35 000 korun. A kruci, kolik já vlastně těch potřebných kloubů mám? Tak tato luxusní vymoženost moderní medicíny zase není pro mě a budu si muset vystačit s holí, co si najdu v lese. Protože když budu chodit do lékárny pro léky a potravinové doplňky - možná účinné - tak mi z důchodu nezbude ani na berle, s bídou na skromné nezdravé jídlo. 

Celý život jsem pracovala a poctivě platila daně, ze kterých se nejspíš platil i ten výzkum, stejně jako zdravotní pojištění. Pojišťovna ovšem na takový luxusní zákrok nepřiplácí. Ale jsem fakt asi dobrá víla, protože mám radost, že se třeba najde životem a prací opotřebovaný milionář, který na to bude mít a uleví se mu od bolestí, i když já to rozhodně nebudu. A tak se utěšuji banálním pořekadlem, že tělo má jít do hrobu řádně zhuntované. Anebo, že bych se přihlásila jako pokusný králík?!

Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.