S duchem doby aneb Životem vstříc optimismu
Foto: autor

S duchem doby aneb Životem vstříc optimismu

10. 5. 2017

V měsíci květnu vychází v nakladatelství Epika Jana Medka v Jindřichově Hradci moje kniha S duchem doby aneb Životem vstříc optimismu. Jedná se o moji první knihu, v předchozích knihách Literáti na trati I - IV jsem spoluautorem a v letošním roce jsem byl zařazen do Almanachu českých básníků. Kniha má formát A 5, je v pevné vazbě, čítá 126 stran s šedesáti básnickými texty a patnácti povídkami, doplněno ilustracemi mojí ženy. Mnohé z jejího obsahu bylo publikováno i zde na i60.

Také reakce Vás čtenářů na íčku mě poposunuly k tomu, že jsem se rozhodl vydat svou vlastní knihu. Za to Vám patří mé poděkování. Více se věnuji písňovým textům než echt básním, některé mé zhudebněné texty jsem zde též prezentoval. Texty a básně však mají k sobě velmi blízko. Některé z písňových textů jsou vlastně básněmi a básně se dají krásně zhudebnit, což zde na íčku dokazují díla paní Zuzany Pivcové. Domnívám se, že výrazná básnická tvorba paní Pivcové by si jistě zasloužila knižní vydání a doporučil bych jí spolupráci s panem Františkem Tylšarem.

Za doprovodu hudebníka a skladatele Mirka Fridricha se uskuteční 9. června v Koryčanech v kulturním domě křest mé knihy. V dnešní finančně dosti náročné době vydání knihy podpořil můj dlouholetý přítel Pavel Axman a také Město Koryčany. Přípravu a konečný akt vydání zajistil jihočeský spisovatel a "jahodový básník" František Tylšar, o kterém jsem zde na íčku psal a dokonce ho zpovídal (zveřejněno 28. 11. 2015). Všem patří dík.              

Hodnocení:
(5 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.