Troja 7.5.2017
Foto: autorka

Troja 7.5.2017

11. 5. 2017

Nakonec jsme se sešly s Helenou jenom dvě a její vnouček Matýsek. Myslím, že to byla škoda pro ostatní, počasí nám přálo, nebylo vedro a sluníčko na nás vykukovalo a odpoledne nás hezky hřálo při poslechu koncertu.


Napřed jsme se sešli v Troji za lávkou u vchodu od zahrad zámku. Já na parníky moc nejsem, raději jsem jela MHD. Helena s Matýskem museli kvůli maratonu jít pěšky od Metra na Náměstí Republiky až ke kotvišti u Čechova mostu. Kotviště v Troji je u Císařského ostrova a k zámku, zoo a botanické zahradě se musí ještě přejít lávka. Tak jsme se tam setkali a poznali - bylo to naše první setkání. Raději jsme prošli zámeckou zahradou - bylo to příjemnější než přes parkoviště aut. Pohodlnou procházkou jsme došli k Fata Morganě, kde je ještě výstava motýlů. Sice byla před vchodem fronta, ale netrvalo to dlouho a dostali jsme se dovnitř - do království tropických rostlin a motýlů. Pilně jsme fotily květiny i motýly.

Po dobrém obědě v restauraci U Lišků jsme se vydali do Trojského zámku, který je úžasně zrestaurován. Nadherný hlavní sál a fresky ve všech místnostech. Také jsme viděli video s panoramatickými obrázky zámku a okolí a podařilo se některé vyfotit. Potom jsme se ve slunci prošli po zahradě, prohlédli si všechny fontány - byly v provozu. Nakonec jsme si poslechli koncert na nádvoří zámku z děl Mozarta, Myslivečka a Vivaldiho v podání flétny, fagotu a klarinetu. Mates strávil koncert u fontány a pozoroval vodoměrky. Doma se potom chlubil, že viděl plavat pavouky a byl to pro něj nejzajímavější zážitek z celého dne.

 

Hodnocení:
(5 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.