ZOO Praha měla nejvyšší
návštěvnost ve své historii

ZOO Praha měla nejvyšší
návštěvnost ve své historii

30. 12. 2011

Pražskou zoologickou zahradu, která letos slavila 80. výročí svého založení, navštívilo od začátku roku rekordních 1 369 000 milovníků zvířat. Miliontého návštěvníka uvítala už 26. srpna a historickou rekordní hranici překonala 7. listopadu.

ZOO Praha pořádala řadu akcí pro návštěvníky (včetně seniorů) či speciální outdoorovou kampaň. Prestižní událostí zahradu bylo konání 66. výroční konference Světové asociace zoologických zahrad a akvárií (WAZA), na kterou se do české metropole sjelo na 200 delegátů z 35 zemí světa. „Ti posléze konferenci zhodnotili jako dosud vůbec nejlépe připravenou a současně ocenili aktivity ZOO Praha na ochranu ohrožených druhů živočichů,“ řekl ředitel zahrady Miroslav Bobek.

Letošní rok byl významný rovněž odchody některých zvířat. Vedle odjezdu gorily Moji do španělského Cabárcena to byl první český transport koní Převalského do Mongolska, který se uskutečnil v červnu. Naopak do zoologické zahrady letos přibylo 1200 mláďat z více než dvou set druhů živočichů. K významným odchovům patřili například varani komodští, lachtan jihoafrický Bert, který je potomkem slavného Gastona, či kriticky ohrožení tygři sumaterští.

Během uplynulého roku pokračovala výstavba nového prostoru pro slony, hrochy a antilopy, otevření je naplánované na rok 2013. Byly zpřístupněny zrekonstruované a přemístěné Gočárovy domy a začala rekonstrukce viničního domku Sklenářky či oprava skalního masivu. „Díky tomu se může po třech desítkách let znovu otevřít stezka Zakázanka,“ uzavřel Bobek.

ZOO
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.