Foto

Česká spořitelna varuje
klienty před podvodníky

20. 8. 2012

Před novým počítačovým virem varuje své klienty využívající službu internetového bankovnictví Česká spořitelna. „V druhé půlce uplynulého týdne jsme identifikovali nový typ počítačového viru, který stojí za několika pokusy o podvodné transakce v internetovém bankovnictví České spořitelny,“ uvedl mluvčí České spořitelny Petr Podzimek.

Podle jeho slov je nový vir schopen klienty České spořitelny sám vyzvat během přihlášení nebo během práce ve službě Servis 24 Internetbanking k zadání kódu z SMS zprávy k transakci, kterou si samotní zákazníci nevyžádali.

Česká spořitelna proto své klienty vyzývá, aby pečlivě kontrolovali obdržené SMS zprávy (účet příjemce, částku a měnu) a nikdy nezadávali zaslaný kód z autorizační SMS na operaci v internetovém bankovnictví, kterou sami nezadali.

Podle Podzimka byly podvodné pokusy, které Česká spořitelna zaznamenala, prozatím vždy v eurech, virus současně uživatele internetového bankovnictví vyzval k zadání autorizačního SMS kódu na místě, které je pro službu Servis 24 neobvyklé.

banky finance podvody
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...