Příběh jejich lásky....3
Foto: archiv autorky

Příběh jejich lásky....3

20. 5. 2017

Že nevzpomněl? Ale ano. Nikdo z rodiny netušil, že Dana s Mírou v tichosti připravují Katce, ale i všem ostatním členům obou rodin, velké překvapení.  Bez toho, aby cokoliv řekli, za pomoci Daniny švagrové připravili všem a hlavně své dceři Katce obrovské překvapení. Opatřit jí k narozeninám svůj oddací list by sice mohli a určitě by z něj měla radost. Ale asi by to nebylo to pravé „ořechové“, když si o něj vlastně řekla.

A tak se zrodil nápad a zároveň plán, jak ten nápad realizovat. Nebylo to nic jednoduchého, museli všichni tři (Míra, Dana a její švagrová Gábina) postupovat opatrně, aby Katka ani Tomáš, dokonce ani Danina maminka, která s nimi bydlela, nic netušili. Zvláště Gábina s tím měla veliký problém, protože měla neustále obavy, že se při svých návštěvách u nich v zápalu řeči podřekne. Ale zatím se dařilo a tutlalo. Míra to měl doma jednodušší s tím tajením, stačilo jen o tom ani nehlesnout.

Příprava dárku zdárně pokračovala, den Katčiných třicátých narozenin se nezadržitelně blížil, nervozita tří spiklenců stoupala víc a víc.  A tak přišel ten očekávaný den, byla to zrovna neděle, kdy se měla konat oslava. Míra odjel za Katkou a Danou již den předem. Zlatka s Lenkou a s Mírovou mamkou měly na oslavu dojet až v neděli dopoledne. Matce ale Míra o připravovaném dárku pro oslavenkyni Míra řekl v předvečer svého odjezdu, aby byla v obraze a trochu mu s překvapením i pomohla.

Sobota u Katky proběhla v přípravách na oslavu kulatých narozenin, neměla být ale nijak velká, jen v kruhu rodiny.

V neděli dopoledne, ještě než přijela Mírova rodina, zašli Katčini rodiče spolu s babičkou předat jí dárky za přítomnosti Gabči, která si celou scénu natáčela na video. Spolu s květinami,  bonboniérami a jinými dárky  dostala Kačka i dvě obálky. U té první se zasmála, protože to bylo přivítání holčičky do života s blahopřáním k třicetinám, když otevřela druhou, údivem jí klesla brada. Překvapení bylo veliké a nelíčené a Dana s Mírou i Gábinou viděli, že to, co tak dlouho chystali, jim vyšlo na 100%.  V obálce bylo totiž tohle:

 Oznámení

 

Stejně překvapená byla i Danina maminka, nechyběly ani u ní, ani u Kačky slzičky dojetí. A teď už mohli spiklenci Kačce prozradit, co přemáhání a opatrnosti v hovorech je stálo to utajení, jak se Dana s Gábinou schovávali u Městského úřadu za auto, protože v ten samý den a hodinu, kdy šly vyzvednout potvrzené doklady ke svatbě, šla Katka vyzvednout povolení k pokácení stromu.

Pak už nezbývalo, než se připravit na tak dlouho chystaný a tajený svatební obřad. Dlužno podotknout, že v tomhle komplotu jel i místní farář, který je měl oddávat (občanský sňatek, ale v kostele), bude totiž oddávat za měsíc i Katku s Tomášem a musel také zachovat tajemství, i když nebylo zpovědní.

Takže odpoledne se všichni odebrali pěkně pěšky ( asi 200 m) do místního evangelického kostela, kde zdárně proběhla džínová svatba, protože kromě faráře byli snad všichni účastníci v džínách. Svatba opravdu veselá, přerušená několikrát salvou smíchu všech přítomných, protože pan farář  se v proslovu ke snoubencům dopouštěl roztomilých přežblechtů, jelikož je původem z Keňi, a ačkoliv tu farářuje již víc jak deset let, přesto se mu občas podaří zaměnit nějaká ta slůvka, čímž vznikají dost komické situace.

Nicméně obřad proběhl v pořádku a Katčini rodiče splnili její narozeninové přání, vzali se po více jak 30 letech, což komentovala nejmladší Mírova dcera Lenka parafrází na hlášku ze známého filmu: „ Vy jste vážně moderní, máte třicetiletou dceru a už se berete“ A tak jen na ten oddací list si Kačka musela ještě pár dní počkat.

Ale než se vdá, bude i ten.


PS.  Lence bude 27 a tak trochu zamotala svatebčanům hlavu, neboť prohlásila, že ona chce k třicátým narozeninám sourozence, čemuž  se všichni od srdce zasmáli a její otec, ženich, jí poradil, ať  si řekne svojí matce:)

 svatba

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.