Objevení zapomenutého
FOTO: autorka

Objevení zapomenutého

25. 5. 2017

Velmi často vzpomínám na babičku a prababičku. S nimi na chatě jsem trávila celé prázdniny. Na ně si vzpomenu, když mi v létě zavoní upečený borůvkový koláč, nebo když v parném červencovém dni ucítím v lese typickou vůni borovicového jehličí.

Jsem také babička, ale s nimi se nemohu srovnávat. Mě převálcovala doba. Nemohu dát dceři a vnučce to, co jsem v dětství a v mládí dostávala já. A to je čas ve společnosti blízkých. Zatím. A moje dvě děvčata jsou na tom podobně. V mnoha článcích se dočítám, že příbuzní svým babičkám a dědečkům sice nosí hodně dárků, ale to jediné, o co oni stojí, jejich čas, jim nedovedou dát.

Když jsem náhodou objevila stránky i60, povzdechla jsem si: to se tě přece netýká! Pak jsem začala listovat, číst, objevovat a zjistila jsem, že nejenže do této věkové kategorie patřím, ale že nejsem zdaleka nejmladší z těch, kteří aktivně přispívají do různých rubrik. A zamyslela jsem se nad svým životem: stále ještě práce na plný úvazek, časté telefonáty s dcerou a vnučkou na místo setkávání, víkendové vaření, pečení, praní, žehlení, úklid pro manžela v důchodu na chalupě. A kde je můj volný čas? Jak to, že nechodím s kamarádkami na pokec do kavárny? Kde jsou pohodová rodinná setkání? Jak to, že vždycky zvítězí pocit nutně něco doma udělat nad odhodláním odejít z bytu, setkat se s přáteli nebo jet na výlet? K tomu člověk nepotřebuje odvahu, stačí chuť a odhození pohodlnosti.

Život každému ukrajuje stejně rychle, a ani já nevím, jak velký kus mi ještě zbývá. Proto jsem se rozhodla a začala jsem se na stránkách i60 více pohybovat. A přispívat. A inzerovat. Děkuji tomu, kdo s nápadem těchto stránek přišel. Zdravím Maju na jih Čech, odkud mi posílá milé zprávy. Zdravím Dášu z Prahy, se kterou jsem se setkala a zjistila jsem, že jsme na přibližně stejné vlně. Věřím, že se potkám s Věrkou a Zorou. Možná se společně vydáme za nějakou zábavou. Možná si někam vyjedeme. Nevím.

Co ale vím, že díky i60 jsem začala svůj volný čas věnovat nejen další práci, ale vlastním pocitům. Objevila jsem dávno zapomenuté. Například tuto sobotu jedu na celodenní výlet s dcerou a vnučkou. Všechny tři se těšíme. A já vím, že se o zážitky podělím právě na těchto stránkách.

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.