Krásy Šumavy je možné
obdivovat z nové vyhlídky

Krásy Šumavy je možné
obdivovat z nové vyhlídky

22. 8. 2012

Panoramata šumavských vrcholů, Bavorského lesa i Alp mohou turisté pozorovat z nové vyhlídky poblíž Pramenů Vltavy u Kvildy na Prachaticku. K dřevěné stavbě, která se nachází na Černé hoře v nadmořské výšce zhruba 1200 metrů, také vede nově otevřená turistická trasa.

„Chceme v budoucnosti vybudovat více takových odpočinkových míst," uvedl ředitel šumavského národního parku Jiří Mánek s tím, že vyhlídka u Pramenů Vltavy je postavena z tlejícího dřeva. To leželo v lese ladem a sloužilo biologické diverzitě v ekosystému. „Ale podle studií jsme zjistili, že na to není potřeba takové množství, a proto se snažíme přebytečné tlející dřevo takto využít,“ řekl Mánek.

Vyhlídka nad Prameny Vltavy podle něj otevírá nový pohled na jižní část Národního parku Bavorský les. To je les, který padl za oběť kůrovci a na některých místech se samovolně obnovuje, někde obnově lesa pomohli lesníci. „Turista může díky této vyhlídce oba přístupy porovnávat,“ dodal Mánek.

Zástupci vedení šumavského parku si slibují, že oblíbenost turistické trasy vedoucí z Kvildy k Pramenům Vltavy ještě stoupne. „Už nyní tudy každoročně projdou desítky tisíc lidí,“ řekl starosta Kvildy Václav Vostradovský.

Šumava patří mezi turisticky nejatraktivnější lokality v České republice. Pohoří, které se rozkládá, na rozhraní Jihočeského a Plzeňského kraje, každý rok navštíví 1,5 milionu lidí.

Šumava turistika
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.