ČT nabídne Švandrlíkovy
povídky Okno do hřbitova

ČT nabídne Švandrlíkovy
povídky Okno do hřbitova

22. 8. 2012

Česká televize uvede na programu ČT1 premiéru třináctidílného seriálu Okno do hřbitova. Natočil ho režisér Vladimír Michálek na motivy povídek spisovatele Miloslava Švandrlíka. Diváci jej uvidí každý čtvrtek, poprvé 6. září.

Jednotlivé epizody, které trvají 26 minut, by měly být hororové a zároveň humorné, tedy takové, jaké Švandrlíkovi čtenáři znají. „Více než horor to bude legrace. Ono natáčet v Čechách horor je vždycky spíš legrace,“ uvedl režisér Michálek. První polovinu seriálu natáčel v červnu a v červenci před dvěma lety, zbylé díly na přelomu let 2010 a 2011. Za kulisy si vybral například hřbitov v Brně-Králově Poli, areál bývalého Zetoru či nemocnici v Tišnově.

Michálek, který natočil například úspěšné filmy Je třeba zabít Sekala nebo Zapomenuté světlo, obsadil herce především brněnských a jihomoravských divadel. A do každého dílu jiné. „Do jednotlivých rolí jsem přizval lidi, o kterých jsem přesvědčený, že správně uhrají daný charakter,“ vysvětlil. V závěru natáčení přizval i známé herce, například Arnošta Goldflama, Boleslava Polívku, Zuzanu Slavíkovou či Stanislava Zindulku.

Česká televize seriál
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...