Velká akce portálu i60: ekolo Senior Tour
Ilustrační foto: ingimage.com

Velká akce portálu i60: ekolo Senior Tour

25. 6. 2017

Portál i60 přichází s další aktivitou pro své čtenáře. Po projektu i60 Senior Fashion, který se zaměřuje na zralé modelky, chystá velkou sportovní akci, a to přejezd České republiky na elektrokolech s názvem ekolo Senior Tour! Od svého počátku se snaží magazín i60 povzbudit své čtenářky a čtenáře ve věku kolem šedesátky k nejrůznějším aktivitám - setkáním, výletům, fotografování, psaní příběhů, cestopisů, básní. Nyní jsme se rozhodli podporovat také sportování v seniorském věku. 

První akcí, kterou chystáme na září letošního roku, bude etapový přejezd České republiky na elektrokolech. Partnerem akce je společnost ekolo.cz, přední český prodejce kol na elektrický pohon.

"Velká část našich aktivit se zaměřovala především na naše čtenářky, proto jsme se rozhodli udělat něco také pro muže. Ovšem to neznamená, že se tour nemohou zúčastnit i ženy. Cílem akce je ukázat, že i ve věku kolem šedesátky se dají podniknout sportovní akce, na kteréjen si většinou troufají jen mladší ročníky," říká zakladatel portálu i60 Jan Raška.

Podle něho bude ekolo Senior Tour nejen cyklistickou, ale i společenskou událostí. "V průběhu jednotlivých etap se budou moci k našim účastníkům přidávat i další čtenáři, v dojezdových městech pak chceme uspořádat setkání s dalšími příznivci. Bude to tedy taková propagace sportu, zábavy, elektrokol i našeho portálu i60," přibližuje nápad Jan Raška.

Kudy povede trasa ekolo Senior Tour?
Akce je naplánována na třetí týden v září, tedy ve dnech 18.-23. 9. Startovat se bude v Praze na Staroměstském náměstí, trasa povede přes města Poděbrady, Přelouč, Litomyšl, Moravská Třebová do Olomouce. V každém z uvedených měst bude pro účastníky zajištěn nocleh. V průběhu trasy, která měří celkem cca 440 kilometrů, se budou moci přidat další čtenáři na svých bicyklech a absolvovat s účastníky libovolný úsek. Z Olomouce do Prahy pak již účastníky dopraví vlak. (Celou trasu si můžete prostudovat na tomto místě).

Výzva čtenářům a čtenářkám

Tímto vyzývámem naše čtenáře, ale i čtenářky, kteří holdují cyklistice, aby nám buď v komentářích u toohoto článku nebo na e-mailovou adresu i60@i60.cz nahlásili svůj zájem účastnit se akce ekolo Senior Tour. Předpokladem pro účast je dobrý zdravotní stav a týmový duch. Počítáme celkem se skupinou šesti až osmi jezdců, kterým společnost ekolo.cz připraví elektrokola na míru včetně vybavení. Možná bude i varianta případného vystřídání na trase, tedy některý z účastníků může jet například trasu z Prahy do Jihlavy a poté bude vystřídán jiným zájemcem.

Zároveň prosíme čtenářky a čtenáře, kteří bydlí v uvedených etapových městech, aby nám pomohli vytipovat místo pro ubytování a setkání, tedy ideální by byl penzion pro osm osob, kde je i společenská místnost pro sraz více lidí.

V tuto chvíli začínáme akci organizovat, s dalšími detailnějšími informacemi budeme přicházet v následujících týdnech.

Vážení příznivci cyklistiky a portálu i60, přidejte se do týmu ekolo Senior Tour!

Tahle země není jenom pro mladý!

 

 

 

 

čtenáři i60.cz
Autor: Redakce
Hodnocení:
(4.7 b. / 13 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 12. týden

Znáte své tělo? Tento týden si dáme otázky z biologie a konkrétně se budou týkat lidského těla.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

23%

Ano, ale zatím jen částečně

16%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

15%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

19%

Ne, protože na to nemám peníze

13%