Zahrada si dnes víc než jindy zaslouží vaši péči
Ilustrace: pixabay.com

Zahrada si dnes víc než jindy zaslouží vaši péči

29. 6. 2017

Květy jsou v rozpuku, rybízy se červenají, jahody jsou připraveny ke sklizni, stejně jako saláty, ředkvičky, libeček a další plody naší zahrádky. Ovšem tím, že sklízíme, naše péče o zahrádku nekončí. Víc než jindy si zaslouží naši péči zejména v obdobích sucha, která se na stavu květeny i výdobytků ze záhonků negativně podepisují.

Jak šetřit vodou během parných dnů
V tomto suchém období nelze čekat na toužebně vyhlížený déšť a je třeba zásobit květiny, bylinky, ovocné stromy a záhony dostatečným množstvím vody. Kdo má vlastní studnu a je dostatečně zásoben, je ve výhodě oproti těm, kteří potřebují i na zalévání užitkovou vodu z městské kanalizace. Jednak se během sucha nedoporučuje plýtvat vodou, které kvapem ubývá i v české kotlině, a pak by se nám taková distribuce vody pro zahradu a sad nemusela finančně vyplatit. Jak ale ušetřit, když chceme být ohleduplní i k přírodě bez pravidelných dešťových srážek. Doporučení odborníků naznačují, jaká zařízení si máme do domácnosti pořídit, abychom šetřili spotřebu vody. Důmyslné splachovací systémy na WC, nástavce na kohoutky v kuchyni a koupelně i nádrže na dešťovou vodu pod okapy a volně na zahradě.

Modernější náčiní pomůže zahradě i vám samotným
Ovšem kdo chytá „dešťovku“ do nádrží, ví, že pokud pár týdnů pořádně nezaprší, nádrže se neplní a naopak při zalévání jí povážlivě ubývá. Použitím zahradní hadice s účelným rozprašovačem se určité množství vody ušetří. Takové hadice nejsou dražší než běžné, které jsme doposud používali. Kdo nevyužívá svoji studnu, protože doposud byla městská či obecní voda levná, možná by se měl zamyslet nad nákupem čerpadla, zapojit jej a pustit se alespoň do zavlažování trávníků a záhonků s jeho pomocí.

Nové nářadí máte během pár dní doma
Záhony, na nichž se právě derou na povrch brambory nebo kukuřice, potřebují naši péči stejně jako na jaře. Na jaře jsme ryli, hnojili a sázeli. Dnes plejeme, odstraňujeme slimáky a hubíme nežádoucí hmyz a krtky. Pro tyto činnosti je dobré vybavit se potřebným náčiním. Zahradní nářadí, které dosloužilo, lze jednoduše objednat na specializovaném e-shopu naradi77.cz. Od objednávky po doručení zboží uplyne několik málo dní, a pokud se vám stávající náčiní porouchalo nebo je nevyhovující, není nic snazšího než si je pořídit přes internetový obchod.

Do obchodu nemusíte, vše si objednáte přes internet 
Na stránkách se snadno zorientují i ti méně zběhlí na internetu, kteří případně můžou požádat mladší rodinné příslušníky o vyřízení objednávky. V sortimentu se nachází i dílenské nářadí, domácí vybavení a stavební materiály. Možná se vám bude hodit více zboží ze sortimentu. Vy si k zahradnímu náčiní můžete přiobjednat pomůcky pro domácnost či do dílny. Nenechte svou zahrádku a dílnu stát ladem kvůli nedostatečnému vybavení.

 

garden-2218786_1280.jpg

laptop-2055522_1280.jpg

sprinkler-2366751_1280.jpg

zahrada
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 12. týden

Znáte své tělo? Tento týden si dáme otázky z biologie a konkrétně se budou týkat lidského těla.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

24%

Ano, ale zatím jen částečně

16%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

15%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

19%

Ne, protože na to nemám peníze

14%