ekolo Senior Tour povede z Prahy do Olomouce
Ilustrační foto: ingimage.com

ekolo Senior Tour povede z Prahy do Olomouce

30. 7. 2017

V pondělí 18. září vyrazí ze Staroměstského náměstí v Praze skupina devíti cyklistů na trasu ekolo Senior Tour, etapové jízdy seniorů na elektrokolech. Cyklisté z našeho portálu i60 pojedou po trase Praha - Poděbrady - Přelouč - Litomyšl - Moravská Třebová a jízdu zakončí v pátek 22. září v Olomouci. 

Celkem cyklisté podle plánovače Mapy.cz ujedou vzdálenost 296 km s převýšením cca 350 m. Oproti původnímu plánu jsme trasu o něco zkrátili, aby vzdálenosti mezi jednotlivými stanovišti (městy, kde cyklisté přenocují) byly kratší než 80 kilometrů. I tak bude trasa náročná, hned první den budou muset elektrocyklisté urazit vzdálenost kolem 70 kilometrů z Prahy do Poděbrad, největší porce kilometrů - celkem 76 km - čeká naše "vyslance" třetí den, a to z Přelouče do Litomyšle.

Ačkoli jsme se obávali malého zájmu o tuto ojědinělou akci pro aktivní seniory, přihlásilo se nakonec 19 cyklistických nadšenců, z nichž jsme museli vzhledem k počtu elektrokol, ubytovacím kapacitám a převozu kol po skončení akce, vybrat osm účastníků. Budou to: Ilona Kolářová, Nataša Lužná, Vladěna Štrynclová, Zdena Zábranská, Marie Měchurová, Miroslav Měchura, Antonín Šrámek a Oldřich Čepelka. S touto osmičlennou skupinou pak pojede na vlastním elektrokole paní Vladimíra Hoření. Zájemci, kteří se do našeho peletonu nevešli, budou náhradníky pro případ, že některý z účastníků se nakonec nebude moci akce zúčastnit.

Ovšem platí, že v průběhu trasy se budou moci k našim seniorským cyklisttům přidat i ostatní čtenáři portálu i60. Předpokládáme, že v místech, kde budou cyklisté ubytováni, se budeme setkávat s příznivci našeho portálu a že se mnozí připojí k peletonu na svých bicyklech, třeba jen na pár kilometrů.

V současné době hledáme ubytovací kapacity pro deset osob, a proto prosíme čtenáře, kteří vědí o nějakém vhodném ubytování ve městech Poděbrady, Přelouč, Litomyšl, Moravská Třebová a Olomouc, aby nám dali vědět na adresu i60@i60.cz

Věříme, že někteří z vás povzbudí naše cyklisty na startu ekolo Senior Tour. Kromě slavnostního zahájení akce si budete moci prohlédnout kromě elektrokol společnosti ekolo.cz také prostory naší redakce, která bude od začátku září sídlit právě na Staroměstském náměstí v domě č.4.

 

čtenáři ekolo i60.cz
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 4 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.