Problém psí exkrementy
Foto: autorka

Problém psí exkrementy

8. 8. 2017

Nebudu se omlouvat za foto, které jsem dala na Foto dne. Prostě jsem ten podvečer vyrazila na procházku do lesa, který je hned za sídlištěm. První, co jsem uviděla, když jsem přešla ulici na lesní cestu, byl dotyčný nemalý pozůstatek od psa, který se šel se svým páníčkem vyvenčit . Ale do varu mě to dostalo nejvíc z důvodu, že se to nacházelo cca 5 metrů od speciálního koše pro tyto účely.

Les je tu upraven jako lesopark. Vytvořili zde spoustu cest pro příjemné procházky. Jsou zde odpočívadla, lavičky i stoly, odpadkové koše. Dají se tu najít různé druhy lesního ovoce...jahody, borůvky, maliny, ostružiny. Také houby. Ale to už je problém! Neboť místo hledání hub, trhání plodů nebo jen se kochání přírody, musí člověk koukat, kam šlape! Prostě všude samé exkrementy!

A není to problém jen lesa, ale veškerého travnatého prostoru sídliště, dokonce i chodníků. Děti tu nemohou na trávě dovádět. Na procházce musím vnoučka neustále nabádat...dávej pozor, tady je......ať do toho nešlápneš. Dětem zbyla jen hřiště a to oplocená malá prostranství, kde jsou jako terén kamínky, na kterých se dost špatně chodí, natož aby se děti proběhly. Na otevřených hřištích se pohybují též psi, neboť dle páníčků jsou na písku rádi.

Myslím, že je tady opravdu něco špatně! Mínění některých nezodpovědných, že to smyje déšť, neuznávám! Než to smyje déšť, než se to samovolně rozloží a při takovém počtu pejsků, co se několikrát denně jdou vyvenčit...to všichni dýcháme!

Jsme lidé! Na prvním místě by měly být u nás děti! A pokud si pořídíme pejska, měli bychom ho vzít i s tím, že po něm uklídíme všude, nejen doma! Mám ráda lidi, pokud se chovají slušně. Mám ráda přírodu, je nádherná. Mám ráda zvířátka a proti pejskům opravdu nic nemám, ti za to nemůžou!

 

Soutěžní příspěvek - Sledujete magazín i60 delší dobu, ale ještě jste neměli odvahu či příležitost zapojit se aktivně do dění na tomto portálu? Pak oslovujeme právě vás! Buďte aktivní a vyhrajte velkokapacitní flashdisky či přímo tablet Lenovo! Více informací o "Soutěži pro nováčky" včetně jejích pravidel najdete na tomto místě.

Můj příběh Soutěž pro nováčky
Hodnocení:
(4.9 b. / 10 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.