Jak jsem jezdil Tatrou 603
Foto: autor

Jak jsem jezdil Tatrou 603

11. 8. 2017

Předně musím říci, že byla krásná! Měla sice takovou nezvyklou barvu, byla tmavě zelená. Ostatní tatry se většinou vyráběly v černé barvě. Byly elegantní, ale tahle moje byla nádherná! Krásně pérovala, a když jela, bylo nádhera se na ni dívat. Měl jsem takovou trať. Postavil jsem si ji sám. Chtěl jsem, aby tatra mohla jet nejen po písku, ale i po hliněné cestě, a také mezi stromy, aby to kolem vonělo trávou a kopřivami. Abych řekl pravdu, tak jsem tuhle trať tajil. Bál jsem se, aby ji někdo neobjevil, protože to už by nebylo ono!

Myslím, že moje auto bylo jedno z prvních, které mělo neprůhledná skla. Jezdilo zcela tiše. Když jelo, slyšeli jste jenom takové mírné bručení! Mělo plné disky a pevné, černé pneumatiky. Maminka mně ho koupila v Brně, když jsme tam byli s tetou Lídou na výletě. Stálo tam mezi ostatními, také byla krásná, ale já si tenkrát vybral právě tatru 603. Myslím, že jsem udělal dobře. Určitě jsem neprohloupil. Nebyla ani nijak drahá. Myslím, že stála asi 9,50 Kč. Teď mě napadá, řekl já jsem Vám, že to bylo autíčko na hraní? Ne? Tak promiňte!

Hrál jsem si na malé zahrádce, kde byla složena hromada obyčejného, říčního písku. Nevím, na co to strejda měl. Trochu toho písku jsem využil na stavbu cestiček. Projížděl jsem skrze zeleninový záhon, mezi rajčaty, okolo angreštů, nebo jak na Moravě říkají, srstky. Kopřivy byly pralesem. Vodní plochu jsem tam měl také. A i most, který byl vytvořen z dřívek a tato byla svázána nití. Důležité ale bylo, že jsem byl na všechno sám! Nikdo mně do toho nemluvil a mohl jsem si jezdit, jak se mně chtělo! No bylo mně asi 8, možná 9 roků. Pamatuji se, že jsem byl tenkrát nesmírně šťastný. Bylo to moje první auto.

Soutěžní příspěvek - Sledujete magazín i60 delší dobu, ale ještě jste neměli odvahu či příležitost zapojit se aktivně do dění na tomto portálu? Pak oslovujeme právě vás! Buďte aktivní a vyhrajte velkokapacitní flashdisky či přímo tablet Lenovo! Více informací o "Soutěži pro nováčky" včetně jejích pravidel najdete na tomto místě.

Soutěž pro nováčky
Hodnocení:
(5 b. / 11 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.