Co mužům vadí na ženách
Ilustrační foto: ingimage.com

Co mužům vadí na ženách

9. 8. 2017

Umělé barevné nehty. Šaty s leopardím potiskem. A volné plandavé kalhoty. To jsou věci, které muži nejčastěji uvádějí jako odpovědi na otázku, co se jim na ženách nejvíce nelíbí. Čím více zajímavé si ženy připadají, tím méně jsou tím muži nadšeni.

Zeptali jsme se dvaceti pánů ve věku mezi čtyřiceti až sedmdesáti, čím je žena spolehlivě odradí. Nezajímaly nás vlastnosti, ale oblečení a životní styl. Všech dvacet se shodlo: Nejstrašnější věc ze současné módy jsou umělé nehty.

Šestapadesátiletý podnikatel Květoslav mluví za všechny: „Moje žena v padesáti podlehla té podivné současné módě a začala si nechávat dělat umělé nehty. Dcery jí vysvětlily, že dnes je musí mít každá žena, která o sebe dbá. Takže se její pěkné ruce změnily v tlapy, nehty v lopatky, připomíná mi krtka nebo nějaké rypadlo. Pořád se u nás řeší, že nějaký nehet upadl, stále si je chodí nechávat opravovat. Připadá mi to odpudivé, ale doma slyším, že tomu prostě nerozumím. Opravdu, nerozumím tomu, proč si ženy lepí na své nehty něco tak otřesného. Už ji ani nemám chuť chytit za ruku, připadá mi, jako bych držel umělou figurínu.“

Drsné že? Někdy ovšem nezaškodí podívat se na nějaký módní trend očima mužů. Tak až zase uslyšíme od dcer či vnuček, že umělé nehty dnes musí mít každá žena, vzpomeňme si na pana Květoslava.

Tygři a leopardi

Američtí psychologové zase oslovili přes tisíc mužů ve věku od pětadvaceti do pětašedesáti let, aby rozhodli, jaký módní outfit jim přijde nejotřesnější. Velká část uvedla, že cokoli, co má leopardí vzor. A čím je model upnutější, tím je prý horší. Také zvláštní, že? Ve snaze vypadat mladistvě a sexy přece spousta žena volí právě upnuté šaty či kalhoty a něco leopardího či tygřího má v šatníku taky mnoho žen. Líbí se jim to, připadají si s tímto vzorem zajímavé, vyzývavé, zkrátka takové tygřice. Takže, pozor, tygřice pány spíše děsí než přitahují.

„Úplně nejhorší mně připadá, když na některé ženě vidím úpornou snahu zastřít, že je žena,“ nadhazuje další mužské téma psycholog Petr Šmolka. „Myslím tím například kalhoty s rozkrokem až někde u kolen a mluvu, která bývala dříve výsadou zedníků a kopáčů,“ upřesňuje. Čímž se dostáváme k dalšímu bodu, kteří oslovení muži často zmiňovali: Takzvané ležérní oblečení.

Džíny, tričko, pohodlné boty

Mužům se líbí, když má žena tričko, padnoucí džíny a pohodlné botky. Netouží po dámě na podpatcích tak vysokých, až se v nich kymácí jak topol ve větru. Ale vadí jim, když pohodlí přebije ženskost. „Moje žena v šedesáti jako by rezignovala na to, jestli oblečení lichotí její postavě, nosí zásadně volné vytahané haleny a plandavé kalhoty. Říká, že jí to zakrývá špeky. Je celá taková rozevlátá, ale mně se to nelíbí. Sousedka, která je o pět let starší, má vždy džíny, které jí padnou, košili, která jí padne, zkrátka, je oblečená jednoduše, sportovně, ale sekne jí to.“

Dvanáct z oslovených mužů se však také shodlo, že jim vadí, když se žena nad padesát let obléká příliš vyzývavě, takzvaně sexy.

Milan, technik, 61 let: „Nejhorší jsou takové ty věčně mladé, co jim je šedesát, ale nosí upnuté sukýnky a myslí, že vypadají na třicet!“

Oldřich, učitel v penzi, 68 let: „Líbí se mi, když ženy nosí šaty a sukně, ale od určitého věku mám pocit, že je zestařují. Šedesátnice narvaná v kostýmku je taková paní, ale když si šedesátnice vezme džíny, tenisky a košli, připadá mi to mnohem více šmrncovní.“

Karel, výtvarník, 59 let: „Nejhorší je kombinace umělé nehty, vysoké podpatky a velký výstřih. A v něm povislá kůže. Žena, která neumí stárnout s noblesou, je politováníhodná.“

Biodivoženky

V různých dalších průzkumech na toto téma muži také často zmiňují pravý opak toho, co vadí těm námi osloveným. Určitému typu žen říkají biodivoženky. Ženy, které jsou doslova posedlé zdravým životním stylem a dávají to najevo i svým oblečením. Nelíčí se, chodí v rozevlátém volném bavlněném oblečení, nebarví si vlasy, zkrátka vyznávají jen vše přirozené, přírodní.

„Chlupaté nohy, mokré skvrny od potu v podpaží, vlasy šedivé. Pro mě je to lenost či neschopnost starat se o sebe, ony tvrdí, že je to zdravý životní styl. Děkuji, nechci, já preferuji ženu, která voní a je radost se za ní na ulici podívat,“ říká další z oslovených mužů, šedesátník Jan z Prahy.

„Problém mnoha žen je, že se nesnaží odlišit, že všechny vypadají stejně,“ připomíná módní návrhářka Beata Rajská. „Když se pohybujete v určité komunitě, přebíráte její zvyky a časem se v ní jeden druhému podobá. Vidíme to u mladých lidí. Chtějí se odlišovat od většiny společnosti, vymyslí nějaký trend, ale po časem mu všichni podlehnou, takže o odlišnosti není řeč. Podobné to je, když najednou všechny ženy mají umělé nehty, stejný střih vlasů, všechny chtějí to, co vidí u sousedky,“ vysvětluje.

A tak máme skupinu dam, které se po šedesátce oblékají jako mladiství diblíci a nepřijde jim to divné, protože mají stejné kamarádky a tak se vzájemně ubezpečují, že je to ten nejsprávnější styl.

Máme skupinu žen, které vypadají jako šedivé divoženky v batikovaných vlajících úborech, zavařují jako zběsilé a vaří čaje z bylin, protože to tak dělají všechny jejich kamarádky.

Máme skupinu žen, které chodí v outdoorovém oblečení a v pohorkách, protože to je prostě pohodlné a tak co by se trápily na podpatcích, když Máňa, Jarka i Věrka taky nosí pohorky.

Tak ať už patříme do kterékoli této skupiny, neuškodí se podívat na tu naši partičku očima mužů, ať už kamarádů, kolegů nebo partnerů. Možná budeme překvapeny.

vztahy a sex ženy
Autor: Redakce
Hodnocení:
(4.8 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 12. týden

Znáte své tělo? Tento týden si dáme otázky z biologie a konkrétně se budou týkat lidského těla.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

23%

Ano, ale zatím jen částečně

16%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

15%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

19%

Ne, protože na to nemám peníze

14%