Pozvánka do muzea v Litoměřicích
ilustrační foto: pixabay.com

Pozvánka do muzea v Litoměřicích

15. 1. 2018

Vážení,

nikdy jsem nikam nic nepsala, ani žádnou stížnost nebo přání do knihy přání a stížností. Před časem jsem náhodou otevřela Váš portál i60, ani nevím, jak se to stalo. Trochu fotím a upravuji fotky na počítači a pořád hledám kurz, kde bych se něco přiučila. - senior kurzy a pod. K napsání tohoto článku mne ale vyprovokovala litoměřická výstava. A teď začíná moje vyprávění.

Vždycky jsme s Václavem cestovali, hodně jsme jezdili na jednodenní výlety po republice. Je to lacinější. Na jednodenní výlet si vezmeš něco do chleba, něco si tam koupíš a jinak zaplatíš navíc jen cestu. Výlet se ti může líbit - vydařit se - a na tom se shodnete, nebo se zkazí počasí a výlet se nevyvede a oba se shodnete na tom, že to nestálo za nic.

Příště musíme naplánovat něco lepšího a líp. A Litoměřice nás nezklamaly.

Jeďte do Litoměřic třeba autobusem, z Holešovic je to asi hodinka jízdy. V Litoměřicích je autobusové nádraží hned u vlakového nádraží a obojí asi 15 min. od náměstí. Po rovince malá procházka. Litoměřice jsou navíc hezké české městečko. Mají tam několik pěkných kostelů, biskupství a hlavně náměstí. A na náměstí výstavu - ojedinělou výstavu. Jako mají v Americe chodník slávy, mají v Litoměřicích - křištálový dotek. Přesněji Muzeum Křištálový dotek. Z českého křištálu vymyslel a vyrobil sklářský mistr Huňát plastiky otisků rukou slavných osobností. Jeden příklad za všechny. Plastika  Sir NICHOLAS WINTON je otisk jeho ruky umístěný na disk, na kterém jsou do kruhu vyrytá všechna jména zachráněných dětí. Ve smyslu Tato ruka nás zachránila.

Komentovaná prohlídka se nám opravdu moc líbila. Muzeum je otevřeno od května 2017, vstupné 50 Kč. Je to tedy novinka, kterou nemají nikde na světě, jenom Litoměřice v Čechách.

Přátelé, zvu Vás na výstavu a kávu na náměstí do Litoměřic. Na jednodenní výlet, jak jinak. Promiňte mi moji smělost oslovit Vás a mějte se všichni moc hezky.

P.S. Podívejte se na stránky www.hunatmuseum.cz.

cestování
Hodnocení:
(5 b. / 10 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.