Asociace trestá české safari,
bude muset vracet zvířata?

Asociace trestá české safari,
bude muset vracet zvířata?

30. 8. 2012

Světová asociace zoologických zahrad (WAZA) vyloučila ze svých řad ZOO Dvůr Králové nad Labem na Trutnovsku. Důvodem vyloučení má být porušení etického kodexu chovu a převozu zvířat. Ředitelka královédvorské ZOO Dana Holečková však považuje rozhodnutí WAZA za nepodstatné.

„Platíme si členství, které je drahé a v poslední době prakticky k ničemu. Uvedli, že prý porušujeme etický kodex, ale když jsme se jich dotázali v čem, tak podrobnosti neuvedli. Dostali jsme k tomu i dopisy od jiných zahrad, jejichž vedení uvádějí, že tomu taky nerozumějí a že by se v práci se zvířaty mohli všichni od nás učit,“ řekla Holečková.

Zoologická zahrada ve Dvoře Králové není už ani členem Evropské asociace zoologických zahrad, a ocitla se tak vlastně v izolaci. Zahrada se tím diskvalifikovala z takzvaných záchovných programů. Fungují tak, že nejvzácnější druhy, třeba gorily, sloni nebo okapi, nejsou v majetku ZOO, ale zahrada je má jen zapůjčené. Přerušením mezinárodních svazků tak zdejší ZOO přišla o šanci získat nová zvířata a navíc bude muset zřejmě některá vrátit.

ZOO zvířata
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.