Seniortour 2017
Foto: Zuzana Pivcová

Seniortour 2017

21. 9. 2017

Průběžná zpráva ze Seniortour. Rád jsem se zúčastnil prvých dvou dnů této TOUR. Kola, zapůjčená EKOLO, byla poměrně rozličná, jak ve způsobu ovládání, tak i dojezdovými vlastnostmi. Rovněž účastníci byli výkonostně značně rozdílní. To byly vstupní podmínky celé akce. Zúčastnění se ale vypořádali s těmito okolnostmi velmi iniciativně. Zvolená trasa vedla zpočátku rovinatým Polabím, kde měli všichni možnost se s koly a jejich vlastnostmi seznámit a zvolit optimální využívání motorové přípomoci. Jednotlivé úseky cesty vedly po různých površích, a tak si všichni užili vše. Při průjezdech zajímavými městy zbyl i čas na prohlídku a pořízování fotodokumentace. Celá zajišťovaná logistika, včetně výběru ubytování, byla bezchybná. Výběr Oldy, jako vedoucího skupiny, se osvědčil. Rozumný a klidný přístup s nadhledem pomohl překonat i drobné zádrhele. Čas po dojezdu jednotlivých etap se dal využít libovolně. V Poděbradech to například byla návštěva minipivovaru "Zdroj" spojená s exkurzí a zajímavým výkladem syna pana majitele. Ve Žlebské Lhotce jsme provedli sofistikované střídání (Tonda/Pepa), které se na minuty zdařilo i přes nepřízeň ČD (výluka). Bylo mi ctí s touto partou putovat.

 

Hodnocení:
(5 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%