Pravý karnevalový rej nemusíte hledat jen v Riu
Pravý karnevalový rej nemusíte hledat jen v Riu. FOTO: Delfin travel

Pravý karnevalový rej nemusíte hledat jen v Riu

25. 9. 2017

Pestrobarevné kostýmy, krásné tanečnice vlnící se do rytmů strhující samby a všeobecné veselí. Také vás láká stát se alespoň na chvíli součástí toho pravého karnevalu, ale brazilské Rio di Janeiro je pro vás příliš daleko? Pak vězte, že karnevalové veselí můžete zažít i v Evropě.

Madeira se jednou ročně stává dějištěm nejlepšího evropského karnevalu. Hlavní město Funchal se v té době zahalí do barevného šatu a přivítá stovky umělců. Do ulic metropole vyrazí ladní tanečníci a tanečnice v nazdobených barevných kostýmech, kteří za doprovodu roztančené samby předvádí své umění.

Karnevalový průvod prochází po městské promenádě až do středu města. Tím ale zábava nekončí, naopak pokračuje ve dne v noci během celého víkendu, protože horkokrevní Portugalci mají prostě radost ze života v krvi. Ostrov květin, jak se Madeiře často přezdívá, ale stojí za návštěvu i z jiných důvodů. Hornaté vnitrozemí nabízí mnoho nádherných tras pro pěší turistiku a místní příroda musí chytit za srdce snad každého. Hluboká zelená údolí, strmé útesy i divoké pláže ohromí nejednoho zcestovalého turistu.

A protože místní prostě milují zábavu, z překrásné přírody si můžete odskočit i na další zajímavé sváteční akce jako je Atlantský festival plný ohňostrojů nebo voňavé Květinové slavnosti.

cestování Španělsko
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.