Elektrokolo je prostě super!
FOTO: redakce

Elektrokolo je prostě super!

1. 10. 2017

S odstupem týdne se i já vrátím několika slovy k naší akci s názvem ekolo Senior Tour.

Účastniil jsem se jen závěrečné etapy z Moravské Třebové do Olomouce a musím říct, že to stálo za to. Elektrokolo je úžasná věc. Na běžném kole bych nikdy neujel 75 kilometrů, a to ani po rovinaté trase. S elektrokolem to byla docela hračka - lehce šlapete do pedálů a kocháte se okolní krajinou, aniž byste se zadýchali. A když se před vámi objeví kopeček, nepodlehnete panice jako u normálního kola. Prostě si "přeřadíte" na vyšší výkon a kolo vás bez námahy vyveze na jakýkoli vrchol.

Elekrocyklistu poznáte na první pohled podle obličeje - nemá ten utrápený výraz jako ostatní cyklisté, směje se, i když jede do kopce. Tak proč se dál trápit? Rozhodl jsem se - elektrokolo si také pořídím. A konečně budu stačit své manželce a dětem!

Ale zpět k naší akci. Všichni účastníci, kteří z Prahy dorazili až do Olomouce, mají můj obdiv. Přeci jen, ujet zhruba 350 kilometrů v pěti dnech je hodně slušný výkon. Navíc, každý večer se vybalit v jiném hotelu či penzionu, dobít baterky (nejen ty na kolo) a ráno se opět vypravit na další cestu... Možná si někdo řekne, proč ne, to bych také zvkádl, ale naší akce se zúčastnili i lidé, kterým bylo přes sedmdesát! No, kloubouk dolů!

A tak chci poděkovat všem účastníkům, že našli odvahu do takové akce jít a že bez úhony a s grácií dorazlili do cíle. Díky Vlaďko, Zdeno, Marie, Ilono V, Ilono K., Mirku, Tondo, Pepo, Oldo! Byli jste skvělí!

Děkuji také paní Libuši Hvězdové, která se po dva dny starala jako doprovodné vozidlo o osobní věci cyklistů - převážela věci ze Žlebské Lhotky do Nových Hradů a další den do Moravskké Třebové.

A samozřejmě, velký dík patří i partnerům akce, společnosti ekolo.cz a jejímu šéfovi Jakubu Ditrichovi, který poskytl pro naši akci vybavená kola a ANO spořitelnímu družstvu, které se podílelo na úhradě části nákladů.

Akce ekolo Senior Tour 2017 je za námi. Ale možná další etapy před námi. Tak za rok na shledanou!

 

ekolo
Hodnocení:
(4.7 b. / 15 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%