Okouzlující a éterická Květa
Fialová slavila třiaosmdesátiny

Okouzlující a éterická Květa
Fialová slavila třiaosmdesátiny

1. 9. 2012

Jejím krédem je nežehrat na osud a vše přijímat s pokorou a otevřenou náručí, i trápení a překážky, protože to člověka posiluje. Herečka Květa Fialová si také celý život, stejně jako v řadě svých divadelních a filmových rolí, i mimo jeviště uchovává jemný smysl pro ironii a nadsázku. Možná právě proto je i ve svých třiaosmdesáti letech, které oslavila 1. září, stále okouzlující a usměvavá.

„Život si představuji jako vlnu na moři, na kterou si lehnu a jen tak se nechávám unášet,“ vysvětlila agentuře ČTK svůj pozitivní přístup Fialová, která před kamerou debutovala v roce 1949.

Od té doby natočila několik desítek filmů, televizních inscenací i seriálů. K těm nejznámějším patří Limonádový Joe, Adéla ještě nevečeřela, Povídky malostranské, seriál Hříšní lidé města pražského či inscenace Záhadná paní Savageová, kterou režíroval její druhý manžel, před třemi lety zesnulý Pavel Háša. S ním má dceru Zuzanu (49).

Desítky rolí ztvárnila Fialová též na divadelních prknech, kde hostuje dodnes. K jejím láskám vedle divadla patří zvířata, cestování a čarodějnice, které sbírá od dětství a na nichž obdivuje jejich svobodu. „Je strašné, když ženská řekne, já se celý život obětovala... Proto se mi líbí čarodějnice, ta svoboda – sednout na koště a letět jako orel,“ říká rodačka ze slovenské obce Veľké Dravce.

výročí
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.