Špacírka
Foto: autorka

Špacírka

10. 10. 2017

Rok s rokem se sešel a my tu máme další, letos již osmou, Jenikovu špacírku - Bramborovými řádky. Bohužel ty řádky brambor zde byly před lety a my si naší procházkou připomeneme, kde byly a kudy prošel náš Jan Zrzavý.

Zahájení se malinko opozdilo z důvodu natáčení dětí zdejší školy do pořadu na "Déčku“. Nechybělo několik písniček na úvod a malý proslov organizátora s popřáním hezké Špacírky. Ranní slunko se proměnilo v občasný déšť, ale to nezastavilo početnou skupinu turistů a návštěvníků.

Letos jsou s námi i ženy ze skupiny "Motanice“. Ozdobily nám okolí školy svými výrobky .Ve městě Havlíčkově Brodě svými výrobky ozdobily cestu s názvem "Pletená stezka B. D. J.Reykových a Jana Zrzavého“. Chtějí tím připomenout tyto osobnosti. Asi v polovině špacíru na nás čekalo překvapení v podobě ohýnku s pečenými brambory - jako kdysi. Měli jsme štěstí, zrovna svítí slunko. Občerstvení v podobě pečených brambor a už putujeme dál, do vedlejší vesnice, kde na nás čekají pravé domácí bramboráčky a krátké počteníčko ze zápisků Jana Zrzavého v malé hospůdce. Počasí bylo jak načasované, právě prší, přímo leje. Schovat se a posvačit. Ano, tak to má být - přestává a my můžeme pokračovat na zpáteční cestu. Ještě přejdeme mostek přes Sázavu - právě tu, kde se každoročně pořádají "Neckyády“, a již nás vítá u sokolovny připravený stan s obědovým gulášem a pozdějí opečená kýta. K poslechu hrají Harmonikáři.

Vyhodnocení nej špacírky, těžké rozhodování a pak jen zábava. Krásně prožitý den, s partou prima lidiček jsme zavzpomínali, zazpívali si a ušli asi 14 km.

Zdar Špacírce a díky Spolku za záchranu rodného domu malíře Jana Zrzavého v čele s p.Langpaulem. Těšíme se na příští.

Hodnocení:
(5 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.