Počteníčko
Ilustrační foto: pixabay.com

Počteníčko

18. 10. 2017

Tedy, to jsem si početla. Moje nemocné oči dostaly pěkně zabrat, ale namohla jsem se odtrhnout. Asi se ptáte, co tak zajímavého mě dostalo. Včera ve schránce jsem našla volební lístky. A to je něco.

Netušila jsem, že máme 90 politických stran a 117 politických hnutí. Možná je to trochu nepřesné, ale už mě mrzelo to znovu přepočítávat. A těch zajímavých lidiček, kteří jsou ochotní se za nás všechny obětovat a čtyři roky se bít v poslanecké sněmovně, případně občas pospávat.

Dostala jsem 29 volebních lístků a dala jsem se do čtení. Tak třeba, hlasovací lístek číslo 5, název strany trochu divný, ale zato je tam celý jejich volební program i s radou, jak a kde bojovat a proti komu, a s mailovou a poštovní adresou. Skoro na každém je 36 zájemců o boj za naše blaho. Také jedna 94letá paní a nezanedbatelné množství důchodců dosti vysokého věku.

A těch rostodivných zaměstnání, co mají zájemci o post poslance. Třeba odbojář nebo angažovaný občan, manažer řízení rizik, korpusová lingvistka, ředitelka p.s.o. Polovina nebe, manažer odměňování, gay aktivista, trenér bojových umění, hvězdář a zvoník, vrchní ministerský rada, tvůrce hádanek a hlavolamů, válečný veterán, rostlinolékař, sinolog, grafoložka a také osoba samostatně výdělečně činná atd. atd.

Některé názvy politických stran mě přímo nadchly: NOS - Nový směr, TOR - Toryové, LES - Liberálně ekologická strana, LAP - Lidé a Politika, NáS - Národ sobě, SOS - Strana pro otevřenou společnost, atd. Věděli jste, že se jedna politická strana jmenuje 5% - 5% pro vzdělanost?

A politická hnutí, to si počtete - APAČI 2017, CESTA, DOMA, HOK, IO, JIH 12, Kozy, NO!, SOL,SOM, SNOP. Ostatní si určitě najdete sami.

Tož vám přeju šťastnou cestu do volebních místností a hlavně, chytrou ruku s tím správným lístkem.

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 10 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.