Lidé upouští od zahrad
s anglickým trávníkem

Lidé upouští od zahrad
s anglickým trávníkem

1. 9. 2012

Vítězové soutěže Park roku 2012 a Zahrada roku 2012 na veletrhu Zelený svět v Brně symbolizují návrat k přírodě. V první kategorii vyhrál park v pražském vnitrobloku za žižkovskou vozovnou, nejlepší zahradou byla zvolena ta u vily Sněženka v Praze na Zbraslavi. Lidé podle odborníků při navrhování zahrad postupně upouštějí od anglických trávníků a vracejí se blíž k přírodě.

Vítězná zahrada plynule přechází do lesního porostu na stráni, čímž se podle poroty obnovilo jehličnanů, které tvořily džungli. Vítězný park slavil úspěch návratem k původní víceúčelové travnaté ploše s městským mobiliářem včetně herních prvků pro děti. Citlivě byly doplněny i dřeviny a keře.

Trend je to obecný – především na zahradách se letos výrazně projevil ústup od anglických trávníků. „Mít dokonale udržovaný trávník je energeticky velmi náročné. Jak v lidech roste ekologické myšlení, chtějí se vrátit k přírodě, dělají zahrady založené na trvalkách, kamenech z místních lokalit a mají třeba jen kousek udržovaného trávníku pro děti na hraní," vysvětlila ČTK ředitelka Asociace zakládání a údržby zeleně Jana Šimečková.

hobby zahrada
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.