Pražská dámská jízda
Foto: autorka

Pražská dámská jízda

1. 11. 2017

Už nějakou dobu mi dcera Tereza slibuje nákupní výlet do Prahy na Černý Most. Domluvila se ještě se snachou Jíťou a vzhledem k tomu, že byly školní prázdniny, tak jsme přibraly vnučku Aničku. Jejich plán bylo navštívit Hamleys, což je Dětský dům hraček v ulici Na příkopě. Uskutečnilo se to 27.10.17. V 9.30 hod. jsme nasedly do auta a vyrazily směr Praha. Musím podotknout, že lilo jako z konve. Cestu netřeba popisovat. Byla mokrá, zdlouhavá a trvala skoro 2 hodiny. Nicméně jsme dojely v pořádku, našly místo k zaparkování a šlo se.

Kdo to na Černém Mostě nezná, tak je to pro něj trochu šok. Po vstupu dovnitř se před vámi otevře obrovský prostor, zaplněný všemi možnými i nemožnými obchody, velkou září světel a spoustou lidí. Připadala jsem si jako Alenka v říši divů. Protože byla doba oběda, vybraly jsme si exotiku. SUMO Running suši je v podstatě samoobslužná, kde vám na pásu jedou roztodivné pochutiny a vy si za 300,- Kč můžete dát vše, co hrdlo a hlavně žaludek ráčí. Fakt to bylo něco.

Dosyta najedené a spokojené jsme vyrazily na metro, které nás odvezlo k onomu dětskému ráji. Vystoupily jsme na Náměstí Republiky a už z dálky byl vidět červený nápis Hamleys v ulici Na příkopě. A to byl další šok, ale tentokrát spíš pro peněženku. Pokud máte iluze, že zde nakoupíte dárky pro děti, tak se s tím rozlučte. Výběr hraček byl opravdu neskutečný. Navíc jsou zde pro děti připraveny atrakce, hry, Labyrint, motýli. Vstupné po 100,- Kč. Zaplaťpanbůh, že je naše Anička celkem skromná. S prázdnou samozřejmě neodešla.

Poslední zastávku jsme si trochu neplánovaně udělaly u Prašné brány. Když jsme zjistily, že je otevřená, ani jsme dlouho neváhaly. Sice jsem toho už měla plný kecky, ale tohle jsem si opravdu nemohla nechat ujít. Po výstupu 182 schodů se před námi objevilo město jak na dlani. Byla to opravdu krása. V Praze jsem chodila na střední a pak pár let pracovala, takže k ní mám tak trochu citový vztah. Snad to na fotkách bude trochu vidět.

Metro nás odvezlo zpátky na Zličín, a abych ani já neodjela s prázdnou, navštívily jsme obchod s názvem Decathlon. Ten zná dobře dcera, protože si sem jezdí nakupovat jezdecké potřeby na koně. Samozřejmě šlo o opravdu velký prostor, ale dobře uspořádaný, takže vůbec nebyl problém s hledáním. Koupila jsem si moc pěknou bundu a svetr na golf. Ten proto, že je slabý a příjemný.

Musím poděkovat tomu nahoře. Po příjezdu do Prahy přestalo pršet, celou dobu, jak je vidět na fotkách, se honily mraky a vykukovalo sluníčko. Zatáhlo se, když jsme kolem 18té hodiny odjížděly domů. Takže, když nebudete vědět, kde utratit peníze, doporučuji Centrum Černý Most v Praze na Zličíně.

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 13 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.