Pět vžitých tvrzení o ženách, která však zdaleka obecně neplatí
ilustrační foto: pixabay.com

Pět vžitých tvrzení o ženách, která však zdaleka obecně neplatí

30. 11. 2017

Ženy neustále žvaní, mají většinou uklízecí mánii, a když by muž měl rád zase jednou sex, najednou dostanou migrénu. Takováto klišé byla a jsou stále ještě hodně rozšířená - je na nich něco, nebo se už taková tvrzení dnešních moderních žen netýkají?

Obecně nám v životě klišé sice pomáhají orientovat se v mnoha věcech snadno a rychle, ovšem horší je, pokud v lidech vyvolávají pocit absolutní platnosti, která má však s realitou už jen málo společného. A to je právě případ různých vžitých tvrzení o ženách.

1. Ženy mají být zdrženlivé, muži o ně musí usilovat
Která žena ze sebe dělá trvale nedostupnou, naláká možná tak akorát nějaké extrémní jedince, kteří nejsou schopni skutečných vztahů, kteří raději jen bojují o lásku, místo aby si ji užívali. Pokud někdo chápe lásku jako něco hezkého, co dává blízkost, ochranu a jistotu, rád dává city najevo a také je i tak přijímá. Samozřejmě to neznamená, vrhnout se hned tomu druhému kolem krku. Ale vyplatí se prohlédnout si někoho nejprve v klidu a vyhodnotit si, co se mi na něm líbí. A pak případně o něj začít jevit zájem. Mnoho mužů má rádo ženy, které učiní první krok. Berou je totiž jako silné a sebevědomé, a to právě tím, jak odporují vžitému tvrzení, že první krok musí udělat muži.

2. Krásné ženy jsou vždy šťastnější a dostanou ty nejlepší muže
To je bohužel velmi zakořeněné a přitom zcela nesmyslné tvrzení. To, jak žena vypadá a kdo se za ní otáčí, má málo společného se šťastným vztahem. Protože vnější atraktivní vzhled záhy přestane být to nejdůležitější a rozhodující je vzájemný vztah. A konečně, vždyť v našich očích mnohý člověk doslova zkrásní tím, jak nás respektuje, jedná s námi jako s rovnocenným partnerem, vzniklé konflikty dokáže řešit s humorem, je iniciátorem hezkých prožitků a poskytuje nám zdravou, nekomplikovanou lásku.

3. Muži jsou z Marsu, ženy z Venuše - nemůžou si rozumět
Tím bývá mnohdy dáváno najevo, že jsou muži extrovertnější, egoističtí kariéristé, kteří jsou zaměřeni více na symboly konkurence a postavení, zatímco ženy jsou ty, které pečují o domácí hnízdečko, jde jim především o harmonický domov a soulad, a je třeba je o tom neustále láskyplně přesvědčovat a skládat jim poklony. Ale jak muži, tak ženy touží po potvrzení úspěchu a sounáležitosti ve vztahu.

4. Ženy chtějí méně sex než muži
Ženy mají také rády sex a jejich touhy nijak nezaostávají za mužskými. Naopak: Stres je absolutním zabijákem sexu a jako takový v dnešní době dopadá mnohdy více na muže. K tomu přistupuje i fakt, že je pro dnešní ženy samozřejmé se nejen pasivně přizpůsobovat, nýbrž si své sexuální pocity vychutnat, což na řadu mužů vyvíjí i určité nároky, které ne vždy zvládnou.

5. Ženy mluví víc než muži
Při výzkumech, při kterých se měřila denní řečová kapacita, byly výsledky takové, že muži hovořili výrazně více než ženy. Při rozhovorech se svými partnerkami nebo i s jinými lidmi měla většina mužů silnou potřebu sdělení a mnohdy svým komunikačním partnerům odporovali mnohem častěji než ženy. Pouze o soukromých věcech hovoří všeobecně méně.

Nedržme se tedy vžitých tvrzení, která nás mnohdy už dopředu svazují, místo aby nám radila a pomáhala. Mnohem lepší je, vytvoří-li si každý své mínění a postoje sám. Protože absolutní pravda neexistuje podobně jako ve všem ostatním ani v této rovině. Vždyť každý z nás, ať muž nebo žena, je osobnost, originál.

ženy
Autor: Redakce
Hodnocení:
(4.9 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%