Foto

Tesco rozjelo nákupy
potravin po internetu

5. 1. 2012

Společnost Tesco jako první maloobchodní řetězec v Česku spustila nakupování přes internet. Zákazníci budou moci vybírat zboží na stránkách www.itesco.cz/potravinyonline.

„Zavedení nakupování přes internet je dalším krokem na naší cestě být co nejblíže zákazníkům. Věříme, že spuštění online nakupování jim ušetří čas, který pak budou moci věnovat své rodině a blízkým,“ uvedl Phil J. Clarke, generální ředitel Tesco.

Online obchod funguje na takzvaném store pick modelu. Zboží objednané zákazníky přes online obchod je vybíráno a distribuováno přímo z pražských obchodů Tesco, konkrétně ze zličínského a letňanského hypermarketu a z Tesco Extra na Skalce. Nová služba, která je vhodná pro starší zákazníky, je zatím dostupná v Praze a jejím okolí.

Zákazník bude po zadání adresy do databáze služby Tesco Potraviny on-line automaticky přiřazen do jednoho z obchodů podle jeho spádové oblasti. „Nakupovat online mohou zákazníci kterýkoli den v týdnu. Po vybrání zboží si určí datum a čas dodání. K dispozici jsou termíny v nejbližších třech týdnech, zboží rozváží řidiči denně od 10 do 22 hodin. Časy dodání jsou každý den rozdělené na dvouhodinové intervaly, zákazník si tudíž může určit, ve kterých hodinách se mu předání nákupu hodí nejvíce,“ dodala Eva Karasová, tisková mluvčí společnosti Tesco.

Došlé objednávky každý den v šest hodin ráno počítačový systém roztřídí. Vyškolení zaměstnanci pak začnou s výběrem zboží na ploše obchodů a jeho ukládáním do speciálních vozíků. Platby se provádějí předem kartou online nebo po doručení nákupu u řidiče, který má k dispozici přenosný platební terminál. Rozvoz a předání zboží zákazníkovi zajišťují školení řidiči. Ti předají zákazníkovi nákup u vchodu do domu nebo bytu. Cena za službu je účtována paušálně ve výši 99 Kč za jednu objednávku s platbou předem. V případě platby při dodání zákazník platí příplatek 20 korun.

Obliba internetových obchodů v posledních letech rychle roste. Útraty zákazníků v tuzemských internetových obchodech loni podle odhadu Asociace pro elektronickou komerci vzrostly až na rekordních 37 miliard korun, což je o čtyři miliardy korun více než v roce 2010.

nákupy
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.