I dříve narození touží po lásce
Ilustrační foto: pixabay.com

I dříve narození touží po lásce

6. 12. 2017

Ne každý starší člověk se nachází v partnerském vztahu. Mnozí jsou rozvedeni, u jiných to doteď nějak nevyšlo nebo partner zemřel, důvody jsou různé. Ale láska by v žádném případě neměla být pro starší lidi odepsaná, protože díky ní se lidé cítí mladší a veselejší.

Pocit sounáležitosti s milujícím člověkem dělá šťastným. Navíc se také zamilovaní senioři cítí méně osamělí.

V pokročilejším věku mají mnozí lidé zábrany, seznámit se s novým partnerem. Existuje však řada možností, jak k tomu může dojít zcela nekomplikovaně. A pokud přitom nedojde k seznámení s případným budoucím partnerem, uzavřou starší lidé alespoň třeba nová přátelství.

Přímé seznámení
V mnoha městech a obcích existují různé akce pro dříve narozené. K nim patří mnoho společenských her nebo dalších aktivit, které pořádají seniorské kluby po celé republice. Je zde také velký výběr sportovních možností, výlety do přírody nebo cestování. Při těchto, ale i dalších aktivitách mohou nezadaní senioři poznat nejen nové přátele, ale i nového potencionálního partnera. K tomu dojde mnohdy zcela náhodně. Společné zájmy spojují a seznámení pak přijde skoro samo.

Samotní senioři, kteří cestují, dávají často přednost seniorským cestovním skupinám. I zde lze poznat nového partnera. Sdílené zkušenosti spojují a nabízejí hezké vzpomínky a témata ke konverzaci. Partnera však lze koneckonců najít všude, i při nakupování, v čekárně, v domově pro seniory nebo v domech s pečovatelskou službou i při procházkách. V řadě měst vznikly agentury, které starší lidi při hledání partnera podporují.

Seznámení přes internet
Kdo byl při přímém seznamování zatím neúspěšný nebo by chtěl jednoduše zkusit něco nového, může sáhnout po zprostředkování partnerství na internetu, burzách pro nezadané a podobně. Pro mnoho lidí ve zralém věku je to nová forma navazování kontaktů, která je stále oblíbenější. Vedle klasických internetových portálů jsou i speciálně zaměřené na starší generaci. Výběr potencionálních partnerů je velký, často se předem provádí roztřídění podle zájmů nebo jiných aspektů. První navázání kontaktu zde proběhne zcela nekomplikovaně a rychle prostřednictvím emailu. Občas internetové stránky a portály vyberou rovnou podle zájmů a dalších společných znaků potencionální partnery. Tímto způsobem mohou senioři najít nejen novou lásku, ale i nové přátele.

Obecně by však měli být starší lidé při surfování na internetu opatrní, protože právě oni se často stávají oběťmi kriminálníků, kteří je mohou využít a podvést. Na portálech k chatování a seznamování se mnozí lidé vydávají za někoho jiného. Tak se pokoušejí dostat se k osobním informacím, citlivým údajům i k penězům. Z tohoto důvodu by se měli senioři ujistit, že nový známý z internetu je opravdu tím, za kterého se vydává.Pokud případná nová láska bydlí daleko, lze použít chatové programy s videofunkcí, umožňující lepší poznání. Ty jsou většinou bezplatné a vyžadují pouze přihlášení. Takové programy nemusí však být používány pouze k nalezení nového partnera, nýbrž i k udržování již existujících kontaktů a k objevování nových možností techniky.

A jaké jsou vaše zkušenosti? Patříte k těm, kteří našli partnera ve zralém věku? Jakou formou jste se seznámili, náhodně nebo cíleně? Zastáváte názor, že se dá najít nový vztah i ve starším věku?

vztahy a sex
Autor: Redakce
Hodnocení:
(3.3 b. / 3 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.