O ženách a mužích. Kdo a kdy je šťastnější? 3.část

O ženách a mužích. Kdo a kdy je šťastnější? 3.část

9. 12. 2017

Aneb  VRÁSKY JEDNÉ PLAVOVLÁSKY

Motto:
Agatha Christie: „Archeolog je ideální manžel. Čím je jeho žena starší, tím je pro něj zajímavější.“



Řekl bych, že v mém případě to zrovna u obrázku Agathy je pravda. Archeologie mne zajímá a tato fotografie oblíbené autorky mého mládí se mi líbí mnohem víc, než na jejích obrázcích z mládí. Tam je její tvář ještě, řekl bych, nepopsaná. No, posuďte sami.

Tím se dostávám k třetímu pokračování mé polemiky s neznámou autorkou obsáhlého článku s názvem „Proč jsou muži šťastnější“. Zatím jsem se v prvním díle zabýval okolnostmi souvisejícími se svatbou, ve druhém díle podivnými zásahy žen do svého vzhledu a dnes bych se rád zaměřil na zvláštní přírodní úkaz, kterým jsou vrásky. I zde totiž autorka pociťuje určitou nespravedlnost v chování přírody i společnosti, kterou je údajně následující křivda:

Vrásky mužům přidávají na charakteru

Toto tvrzení mě zaujalo nejvíce, a tak se nad ním trochu zamyslím. Vynechám případy, kdy jsou vrásky druhotným znakem nemoci, neboť ten problém je stejně závažný pro obě pohlaví, což snad uzná i autorka tohoto výroku. Jednotlivé argumenty se vám vynasnažím přiblížit obrázky, které budu v galerii i pod článkem opět číslovat, abych vám usnadnil vaše případné komentáře, (na které se těším). 

V mladistvém věku nejsou vrásky tak výrazné, aby někomu vadily. Jejich příčinou může být přílišné slunění, stačí, když si žena vezme na pláž slušivý klobouk. Ovšem měla by omezit návštěvy solária.



Je to od žen hloupost, která se pak v pokročilejším věku může projevit nehezkými vráskami po celém obličeji. Tato dáma neurčitého stáří na obrázku evidentně tráví v soláriu příliš mnoho času. Neznám žádného muže, který by měl stejnou vášeň, vždyť to musí být hrozná nuda.



Je pravda, že vrásky ve středním a pokročilejším věku již mohou souviset s charakterem člověka. Svým typickým tvarem dávají na pohled tušit, s kým máme tu čest. Někdy se říká, že můžeme číst v obličeji jako v knize. Často právě u starší ženy vrásky působí přirozeně a sympaticky - (viz tento obr.) Ovšem taková „čitelnost“ zdaleka nemusí být výhodou, u mužů je tomu často naopak. Posuďte sami.



Vrásky zlosti jsou typické hlavně pro muže. U žen je téměř nevidíme. Asi proto, že neexistuje tolik fúrií jako zlostných mužů.



Ale pozor! Nemůžeme tuto teorii automaticky aplikovat na jiné živočišné druhy. Tento pejsek má vrásky velmi podobné, ale vůbec se nejedná o vrásky zlosti, ani to neznamená bojové plemeno. Jenom štěněti prostě ještě nanarostla hlavička, aby vyplnila zdánlivě přebytečnou kůži. Anebo jsou za tím nějaké hloupé geny určité rasy, jako v tomto případě.



Vrásky ke stáří prostě patří a sluší stejně stařečkům i stařenkám. Jak jsem již zmínil, působí přirozeně a vlídně. I když třeba nemáme tu pravou „sloní paměť “.



A teď se podívejme na charakteristický tvar vrásek smíchu okolo očí a úst. Řekl bych, že zkrášlují každou tvář. Kdyby tato dáma byla mojí virtuální kamarádkou na i60, napsal bych jí, jak jí tenhleten obličej s vráskami sluší.



Jak vidno úplně stejné vrásky smíchu měla i tvář Jana Wericha. Na fotografii je už o trochu starší a na čelo se přidaly i vrásky moudrosti. Je ovšem třeba zmínit, že tyto vrásky ještě automaticky moudrost jejich nositele neznamenají. U Jana Wericha však o ní nikdo nepochybuje, byť, řečeno slovy Miroslava Horníčka: „Moudrost nepřichází vždy s věkem. Někdy věk přichází sám“. Samotný Jan Werich pak konstatoval: „Je to smutné, ale mládí musí jednou odejít. I když si je člověk zachová v srdci, žel přírodě, nezachová si je v kolenou.“ A nakonec dospěl k závěru: Stáří je blbec, ale je to poslední možnost, jak přežít.“ https://citaty.net/autori/jan-werich/?page=2   

Miroslav Horníček v tom tedy měl také jasno. Na této fotce ještě tolik vrásek moudrosti a smíchu nemá, ale již se tvoří a v příštím díle mé polemiky je uvidíte v plné kráse, jakož i další moudré citáty těchto mých dvou oblíbených velikánů laskavého humoru. Nicméně ještě jedním citátem Miroslava Horníčka bych rád uzavřel tuto kapitolu:

„Můžeme odhadnout mnohé, ale nemůžeme odhadnout nic z myšlení a konání ženy“.

Napadlo mne totéž, když jsem si přečetl ve Wikipedii následující věty pod termínem „Vrásky“. Cituji:
„Zatímco u mužů jsou vrásky vnímány jako důkaz zkušeností, rozhledu a moudrosti, u žen jsou často vnímány čistě negativně jako vada na kráse. V honu za ideálem krásy ženy často sahají i k drastickým metodám, které sice vrásky úplně odstraní, ale zároveň tím připraví tvář o její výraz a přirozený vzhled“.  A teď vám ukážu další pozoruhodnosti, které s tím souvisejí. Na webu www.omlazeni.cz  jsem objevil tak kouzelnou pitomost, že vám ji musím ocitovat v plném znění:

Zamez tvorbě vrásek spaním na zádech
Budeš potřebovat: 1.postel, 2.kvalitní polštář
Postup: Průměrná hmotnost hlavy dospělého člověka je asi 4,6 kilogramů a v poloze na břiše je vyvíjen velký tlak na obličej. Dermatologové dokonce dokážou rozpoznat, na které straně obličeje více ležíte podle množství vrásek. Například při poloze na boku je kladen zvýšený tlak na nosoretní rýhy, které běží z koutků nosu a pokračují po stranách úst a jsou známé jako vrásky smíchu. Investuj do dobrého polštáře, který poskytne tvému krku a ramenům dostatečnou oporu, aby se tvůj obličej dobře při spánku prokrvoval. Takže, milá paní redaktorko, měla byste si přečíst tento můj článek.  
1. Snad byste mohla pochopit, že právě vrásky smíchu jsou z pohledu mužů, jako  jsem já, velmi slušivé.
2. Spaní na zádech celou noc lze zaručit jen připoutáním k posteli – nedávno jsem to prožíval dlouhou dobu v nemocnici a řeknu Vám,
    že než si to zopakovat, tak bych měl raději vrásky i na pr...i !

Což mi připomíná, že další moudré rady lze nalézt na webu www.doktorka.cz . Na příklad:

Nepravidelné a nedostatečné vyprazdňování pleti škodí  
Nedojde-li včas k vyprázdnění, k odstranění škodlivin stolicí, močí, pocením či dýcháním, (pozor – nezapomínáte dýchat?, vstřebávají se škodliviny zpět do krve a jsou opět zcela zbytečně zpracovávány. Poté odchází většina podruhé zpracovaných škodlivin přes kůži ven z organismu. Na kůži pak zbytečně dochází k nežádoucím projevům.

K obědu si dejte trochu kyseliny
Cituji paní doktorku.cz: Každý si může vybrat stravu, potřebnou k předcházení vzniku vrásek. Pokud se týká vitamínových integrátoru, jejich dávky jsou odvislé podle jednotlivých případů a podle podmínek životosprávy. Na závěr uvádíme doporučení dietologa Earl Mindella z jeho knihy "Shaping up with vitamins": "náležitá dávka kyseliny pantotenové (až 1 miligram za den) a dále vitamínu C (1 gram za den), a přidáme-li při konzumaci mastných kyselin ještě dávku vitamínu A, B a minerálů, to vše dokáže vyhladit pokožku a vrásky". Tak dobrou chuť !
Dále musím naše dámy upozornit na nabídku „Estetického centra Praha“ http://www.ebotox.cz / a podobnou nabídku http://www.laserstudio.cz/  , která se objevila i jako reklama na i60. Ocituji jen to, co mne nejvíce zaujalo, protože existují i protiargumenty, které připojím.

Zbavte se vrásek! Získejte mladistvý vzhled za pomoci botulotoxinu a injekčních implantátů!
Nabízíme: Omlazení pleti pomocí mezoterapie, aplikace botulotoxinu, injekčních implantátů (kyseliny hyaluronové, hydroxyapatitu, akrylátových implantátů). Vyhlazení nosoretních rýh a léčba příčných vrásek na horním rtu u žen po čtyřicítce. K dispozici je i ceník http://www.ebotox.cz/cenik/ . Pokud ho budete studovat, musím vás upozornit na to, že nejužívanějším zákrokem je „Botulotoxin“, ale je třeba přičíst i „Výplňové materiály“. Cena za 1 amp. rozhodně není stavěná pro důchodkyně, jen se mrkněte.  Ale ještě musí připojit varování, vyčtené opět u paní doktorky.cz .

Opět cituji: Omladit obličej pomocí injekcí botoxu se stalo módním hitem. Přesto vědci z Cornellovy univerzity v USA před jeho aplikací důrazně varují. Během náročných testů totiž prokázali, že preparát vrásky neodstraňuje, ale naopak provokuje jejich vznik na dosud nedotčených místech. "Jeho působením se svaly napnou a působí takříkajíc jako čerstvě vyžehlené. Jenže jsou zcela znehybněné a práci, kterou jinak vykonávají při reakci na běžné podněty, třeba při přivírání očí na prudkém slunci, přebírají svaly jiné," uvedli. Podle amerických expertů však takovéto "náhradní" svaly nejsou na podobnou aktivitu stavěné a snadněji se opotřebují, což vede k rychlé tvorbě nových a neodstranitelných vrásek v netradičních obličejových partiích

Vrásky hněvu mohou jednoho pěkně naštvat!
Abych vám ukázal, jek svědomitě jsem toto téma pojal, připojím v závěru ještě pár poznatků z ruského webu „Центр эстетической медицина“ http://siluetcenter.ru/select_problems/wrinkles/ . V úvodní, vědecky pojaté partii, mne zaujalo, že jedním z hlavních důvodů vzniku hlubokých statických vrásek stárnutím pokožky je přemístění obličejových měkkých tkání kvůli síle gravitace Země. (To jsou mi věci! Autoři neuvádějí, jestli budeme mít hezčí obličeje na jiných planetách, až je osídlíme). U dynamických vrásek se o stárnutí nejedná a lze je omezit změnou škodlivých návyků, vyvolaných emocemi.  Jsou jimi zlozvyky jako je šilhání, různé grimasy, mračení čela, úsměvy, zvedání obočí. Často se dějí nevědomě, ačkoliv pohyby svalů mohou být kontrolovány.

Takže, přátelé, přejděmě na sebekontrolu podle ruského vzoru! Nesouhlasím jen s tím, že bychom se neměli usmívat, ale všechno ostatní stojí za úvahu. Nešilháte náhodou někdy – třeba hlady? Dejte si svačinku, nejlépe energetický instantní nápoj z mastných kyselin. No a mračení čela bychom snad mohli kontrolovat, aby se nám netvořily vrásky hněvu. Jenže je tu jedno jenže.: http://www.emocnifitness.cz/clanek/emoce-zlost . Pokud si tento odkaz otevřete, věřím, že vás podrobný vědecký rozbor pojednání z tohoto chytrého webu také zaujme.

Trochu stručněji je stejný problém rozebírán zde: http://zeny.iprima.cz/domov-rodina/z-deniku-koucky-jak-ovlivnuji-emoce-vzteku-zlosti-nas-zivot  . Vztek nás učí už od dětství potlačovat, a tak ho vnímáme jako něco špatného a odsouzeníhodného. A tak tyto negativní emoce potlačíme, což nám přináší fyzické problémy, jako je infarkt, mozková mrtvice nebo vysoký tlak. Agrese obrácená dovnitř nás samých přináší deprese a i možnost rakovinného bujení. Je to, jako když papiňák nemá ventil pro upouštění páry. Zlost a vztek nám umožňují tlumit bolest, a to fyzickou i duševní. Autorka použila stejný obrázek a dále uvádí příklady z vlastního života, třeba o tom jak je dobré mlátit pěstí do stolu u pomalého notebooku.

V samotném závěru vás snad pobavím tím, co se právě přihodilo mně. Při psaní tohoto článku jsem u předchozího ruského webu, kde je dále uveden obsáhlý přehled léčebných metod, narazil na kapitolu o staronových léčebných metodách. Následoval tento obrázek:



Jsou to léčivé larvy. Hledal jsem zdroj obrázku, abych jej mohl uvést, a narazil jsem i na ruský článek o něm. „ делают воздушный рис“. Místo abych pátral po jeho překladu, začal jsem si lámat hlavu těmi larvami. Vím, že jejich použití v medicině je velmi účinné při léčení třeba válečných povrchových zranění, jakkoliv je to pro pacienta odpuzující. Ale že by mohly larvy odstraňovat vrásky? Copak by si je někdo nechal lézt po obličeji? Vysvětlení jsem objevil až druhý den. Prostě jsem si nevšiml, že ruský článek se již přestal zabývat vráskami a přešel na nové lékařské objevy všeobecně. Tak se mi, přátelé, s chutí zasmějte, tak jako by to udělal můj milovaný Miroslav Horníček.

 
                                                                                 На здоровье, друзья



  

















 

 








 

 

 

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.