Vánoční punč a ...
Foto: autorka

Vánoční punč a ...

21. 12. 2017

Na letošním vánočním punči, v této politicky rozbouřené době, jsme řešili, možná místně nevhodné, ale přesto aktuální téma – prezidentské volby (Já takové diskuse přímo miluju - ale nedalo se nic dělat). Kamarádi a přátelé jsou různého politického smýšlení, tudíž padaly různé názory, ale nakonec se vesměs všichni dohodli, že potřebujeme důstojného, reprezentativně vyhlížejícího a politicky korektního kandidáta.

Tedy pravděpodobně Drahoše. Když tu, jinak nenápadná Helena se  zeptala  ostatních, proč jeho, s jakým že krédem jde Drahoš do prezidentské volby? Nikdo nevěděl… Tak namítla,  že každý prezident přece musí mít nějaké to krédo nebo vizi, které ho bude charakterizovat, díky kterému bude pro voliče čitelným. 

Prezident Havel ho měl: "Láska a pravda zvítězí nad lží a nenávistí" (jako mistr Jan Hus). Že nám v podstatě lhal a skončil nakonec s podporou takového svinstva, jakým je humanitární bombardování, je jiná věc, ale - krédo měl! 

Prezident Klaus měl taky krédo: "Že neumí rozeznat čisté a špinavé peníze". Jeho poslední amnestie prokazuje, že se tohoto kréda až do konce svého mandátu držel. 

Prezident Zeman má taky krédo, které má jen čtyři slova: "Tato země je naše!" A co třeba jiná ožehavá otázka, související se Zemanovým krédem. "Jak se staví Drahoš k přijímání migrantů z Itálie a Řecka? Přijímat, nebo nepřijímat?" Opět nikdo nevěděl… 

A tak Helena pokračovala - Já osobně si uvědomuji nebezpečí, které nám hrozí, a budu volit kandidáta, který půjde proti přijímání migrantů, proti islamizaci Evropy. A pokud proti islamizaci půjde důsledně "tlustý" a "nereprezentativní" Zeman? Tak holt budu volit za prezidenta na další období "tlustého a nereprezentativního" (a třeba i na vozíčku)  Zemana. A proč? Protože mám děti, vnoučata a není mi jedno, v čem budou žít…

Jeden přiklad z historie: Ve třicátých letech minulého století měla Anglie v čele vysokého, štíhlého, reprezentativně vyhlížejícího a politicky korektního ministerského předsedu Chamberlaina. Jenže Evropa čelila velkému nebezpečí. A tím byl fašismus jako takový. A jak to dopadlo? Reprezentativní Chamberlain totálně pohořel, nás zradil a Anglie nakonec volila mrňavého, tlustého, doutníky smrdícího Churchilla, který si nebral servítky a nazýval věci pravými jmény. 

A ten tlustý pán, smrdící doutníky, navíc pořádně bumbal, ale stejně jako Zeman měl vynikající paměť, přesně fungující mozek, byl úžasný rétor, jeho slova se nerozcházela s činy a rovněž potíral své nepřátele… V současné době Evropa čelí dalšímu velkému nebezpečí. A tím je islám jako takový. A nám budou reprezentativní, slušní a politicky korektní představitelé na exkrement.

Napsané to vypadá klidně a pohodově, ale skutečnost byla poněkud bouřlivější. Naštěstí se stoupajícím množstvím vína se diskuze obrátila jiným, mnohem živočišnějším směrem :-)

 Nikoho nepřesvědčuji, že závěr, ke kterému jsme se dobrali,  je to nejlepší, ale taková je doba :-) a názor si stejně udělá každý sám, že ...

Můj příběh
Hodnocení:
(4.6 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%