Pozvánka na hudební film Muzzikanti
Foto: Petarda Production, a. s.

Pozvánka na hudební film Muzzikanti

22. 1. 2018

Není to tak dávno, kdy jsem zde psala o křtu pohádkové knížky „Když draka bolí hlava“. Při té příležitosti jsem se zmínila i o filmu „Muzzikanti“.

A na tento film bych vás ráda pozvala. Je to hudební film, jehož scénář napsal Petr Šiška a film režíroval Dušan Rapoš. Obě jména jsou celkem známá, ale trochu vám je přiblížím.

Od roku 1987 se Petr Šiška živil jako profesionální hudebník ve skupinách Petarda, Excitron a také doprovázel kapely Věry Špinarové a Heidi Janků. Rovněž si vyzkoušel moderování, kterému se věnuje i dnes. Napsal texty k mnoha hitům např. Věry Špinarové, Karla Gotta, Heleny Vondráčkové, Petra Koláře, i Leony Machálkové. Je zakladatelem hudebního festivalu NOC PLNÁ HVĚZD, který se koná každoročně v Třinci a přiláká desítky hudebních hvězd i ze zahraničí. V současné době Petr Šiška zpívá se skupinou Legendy se vrací, píše texty, konferuje různé zábavné pořady.

Dušan Rapoš je slovenský režisér, scénárista, textař a hudební skladatel. Do podvědomí lidí se zapsal díky úspěšné trilogii Fontána pro Zuzanu. Dále to byl např. dokumentární film Karel Kryl – Kdo jsem, nebo komedie Utíkejme, už jde. Kromě práce ve filmu se věnuje divadelní tvorbě i komponování hudby (např. balet Děti Titanicu). 

Petr Šiška a Dušan Rapoš napsali a natočili již zmíněný romanticky hudební film Muzzikanti, který je zasazen do malebných Moravskoslezských Beskyd. V hudebním filmu převládá romantika a melodramatičnost. Je to jednoduchý příběh začínajícího rockového muzikanta Robina, který vzpomíná na důležitou etapu v životě svém a své kapely. Neméně důležitou roli hraje jednoduchá popová hudba Leška Wronky. Rocková kapela dostane příležitost doprovázet obstarožního popového zpěváka Majkla Bosse. Odejdou s ním a dalšími členy týmu na soustředění do beskydského kempu, který patřil známému rockerovi Izzimu. Izzi ukončil svou kariéru po motocyklové havárii. Robin se zde ocitá mezi dvěma dívkami a zároveň musí řešit problémy s Majklem, který má zájem Robina ponížit a přivlastnit si jeho písně. Film se začal natáčet v květnu 2016 a premiéra v kinech byla v únoru 2017.

Jediné, co vám ještě prozradím, je, že ve filmu si zahráli: Patrik Děrgel, Michalina Olszaňská, Martin Dejdar, Pavel Kříž, Maroš Kramár, Sara Sandeva, Markéta Konvičková, Eva Vejmělková, Jaromír Nohavica, Peter Cmorik, Rock and Roll Band Marcela Woodmana, Kollárovci, Duo Jamaha a další. Věřím, že mezi písněmi si každý najde to, co se mu líbí. Více vám neprozradím.

Nechte se překvapit, a nenechte si ujít tento nádherný film.

Film MUZZIKANTI se bude vysílat dne 28.1.2018 na televizi Prima ve 20:15 hodin.

Mně se MUZZIKANTI moc líbili, jak hudbou, tak malebnou krajinou.

Nejsem autorem fotografií, ale dostala jsem je i se souhlasem zveřejnit je k napsanému článku. 

Fotografie jsou majetkem společnosti Petarda Production a.s. 

Přeji všem pěkný zážitek

Hodnocení:
(5 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 12. týden

Znáte své tělo? Tento týden si dáme otázky z biologie a konkrétně se budou týkat lidského těla.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

23%

Ano, ale zatím jen částečně

16%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

15%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

19%

Ne, protože na to nemám peníze

13%