Pozvánka na hudební film Muzzikanti
Foto: Petarda Production, a. s.

Pozvánka na hudební film Muzzikanti

22. 1. 2018

Není to tak dávno, kdy jsem zde psala o křtu pohádkové knížky „Když draka bolí hlava“. Při té příležitosti jsem se zmínila i o filmu „Muzzikanti“.

A na tento film bych vás ráda pozvala. Je to hudební film, jehož scénář napsal Petr Šiška a film režíroval Dušan Rapoš. Obě jména jsou celkem známá, ale trochu vám je přiblížím.

Od roku 1987 se Petr Šiška živil jako profesionální hudebník ve skupinách Petarda, Excitron a také doprovázel kapely Věry Špinarové a Heidi Janků. Rovněž si vyzkoušel moderování, kterému se věnuje i dnes. Napsal texty k mnoha hitům např. Věry Špinarové, Karla Gotta, Heleny Vondráčkové, Petra Koláře, i Leony Machálkové. Je zakladatelem hudebního festivalu NOC PLNÁ HVĚZD, který se koná každoročně v Třinci a přiláká desítky hudebních hvězd i ze zahraničí. V současné době Petr Šiška zpívá se skupinou Legendy se vrací, píše texty, konferuje různé zábavné pořady.

Dušan Rapoš je slovenský režisér, scénárista, textař a hudební skladatel. Do podvědomí lidí se zapsal díky úspěšné trilogii Fontána pro Zuzanu. Dále to byl např. dokumentární film Karel Kryl – Kdo jsem, nebo komedie Utíkejme, už jde. Kromě práce ve filmu se věnuje divadelní tvorbě i komponování hudby (např. balet Děti Titanicu). 

Petr Šiška a Dušan Rapoš napsali a natočili již zmíněný romanticky hudební film Muzzikanti, který je zasazen do malebných Moravskoslezských Beskyd. V hudebním filmu převládá romantika a melodramatičnost. Je to jednoduchý příběh začínajícího rockového muzikanta Robina, který vzpomíná na důležitou etapu v životě svém a své kapely. Neméně důležitou roli hraje jednoduchá popová hudba Leška Wronky. Rocková kapela dostane příležitost doprovázet obstarožního popového zpěváka Majkla Bosse. Odejdou s ním a dalšími členy týmu na soustředění do beskydského kempu, který patřil známému rockerovi Izzimu. Izzi ukončil svou kariéru po motocyklové havárii. Robin se zde ocitá mezi dvěma dívkami a zároveň musí řešit problémy s Majklem, který má zájem Robina ponížit a přivlastnit si jeho písně. Film se začal natáčet v květnu 2016 a premiéra v kinech byla v únoru 2017.

Jediné, co vám ještě prozradím, je, že ve filmu si zahráli: Patrik Děrgel, Michalina Olszaňská, Martin Dejdar, Pavel Kříž, Maroš Kramár, Sara Sandeva, Markéta Konvičková, Eva Vejmělková, Jaromír Nohavica, Peter Cmorik, Rock and Roll Band Marcela Woodmana, Kollárovci, Duo Jamaha a další. Věřím, že mezi písněmi si každý najde to, co se mu líbí. Více vám neprozradím.

Nechte se překvapit, a nenechte si ujít tento nádherný film.

Film MUZZIKANTI se bude vysílat dne 28.1.2018 na televizi Prima ve 20:15 hodin.

Mně se MUZZIKANTI moc líbili, jak hudbou, tak malebnou krajinou.

Nejsem autorem fotografií, ale dostala jsem je i se souhlasem zveřejnit je k napsanému článku. 

Fotografie jsou majetkem společnosti Petarda Production a.s. 

Přeji všem pěkný zážitek

Hodnocení:
(5 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%