Sníh nás nepřekvapí, víme, jak na něj!
Ilustrační foto: Mountfield

Sníh nás nepřekvapí, víme, jak na něj!

17. 1. 2018

Klasická situace, ráno odhrnete záclony a na ještě večer suchém chodníku leží 20 cm sněhu. A už přemýšlíte, jak se ho rychle zbavit před domem i garáží, na zahradě nebo příjezdové cestě. Nemusíte na to být ale sami, stačí si na úklid sněhu vybrat správného pomocníka.

Pusťte na něj frézu

S využitím sněhové frézy strávíte odklízením sněhu podle testu až 20x méně času než s lopatou v ruce. Široká nabídka sněhových fréz na trhu čítá skromné modely pro úklid těsného okolí vstupu domu, výkonné stroje pro odklízení cest i ty profesionální do horských podmínek. Dobře tedy před koupí sněhové frézy zvažte, kde a jak často ji budete využívat. Podle toho se liší vybavení, funkce a použité materiály.

Jde Vám především o úklid prostoru před vstupem do domu nebo u garáže? Vyberte si sněhovou frézu s tichým elektromotorem. Bude Vám pak postačovat jen dosah elektrické zásuvky. Taková fréza Má nízkou hmotnost a malé rozměry, díky kterým se skvěle ovládá. Stejně tak nezabere místo ani při uskladnění. Sníh odhazuje do vzdálenosti několika metrů a za sebou nechává čistý povrch. Vpřed se pohybuje sama otáčením pryžového sněhového šneku.

foto 2.jpg

Odhoz sněhu z přístupové cesty hladce zajistí jednostupňová benzinová sněhová fréza Toro Quick Clear CCR 6053 R / Foto: Mountfield

 

Na odstranění prašanu z povrchu chodníku nebo dvora poslouží lépe fréza benzinová. Pokud je sníh čerstvý a pohybujete se na pevném povrchu, postačí model s jednostupňovým odhozem sněhu. Se zprovozněním stroje obvykle pomůže elektrický startér a pak se můžete pustit do akce. Lépe řečeno fréza, která je vpřed poháněna otáčením šneku a současně vyhazuje až 900 kg sněhu za minutu otočným tunelem do vzdálenosti několika metrů.

Možná budete ale frézu používat pro již mokrý nebo přemrzlý sníh, na nezpevněných plochách zahrad, rozlehlých plochách parkovišť nebo dokonce v náročných horských podmínkách. Pak je tu pro vás nabídka fréz s dvoustupňovým systémem odhozu. Jejich pilovitý šnek odřezává a vhání sněhovou hmotu do lopatek kola ventilace odhozového tunelu. Mezi takovými robustními a odolnými stroji najdete i plně profesionální modely pro permanentní nasazení v zimní sezóně.

 foto 3.jpg

I robustní závěje spolehlivě zdoláte s dvoustupňovou benzinovou frézou Ariens Compact 24 E / Foto: Mountfield

Odfoukněte ho silou vichřice

Nechcete tahat frézu z garáže kvůli troše prašanu? Sáhněte po lehkém a praktickém AKU fukaru, který se na rozfoukání sněhu z dlažby může hodit. Akumulační technologie jsou tiché, ekologické a úsporné. AKU stroje vyžadují jen minimální údržbu a pohybovat se s nimi můžete samozřejmě bez omezení kabelem od zásuvky. Výkonný AKU fukar, který dosahuje rychlosti vzduchu až 150 km/h, potěší moderním designem a ergonomicky tvarovaným madlem. Výkon lze regulovat ve značném rozsahu, provozní doba na základě toho dosahuje až 60 minut. Kromě fukaru najdete v nabídce Mountfieldu další 4 AKU stroje, pro které stačí jediná baterie s nabíječkou.

foto 4.jpg 

AKU fukar je zkrocenou vichřicí ve Vašich službách. Foto: Mountfield

 

Trochu pohybu pro zahřátí

Možná pro úklid několika metrů přístupové cesty zvolíte hrablo nebo lopatu. Opravdu lehké hrablo má pracovní část z odolného plastu a šířku záběru 53 cm. Odklízení sněhu s ním půjde snadno a rychle. Větší množství sněhu (nebo hlíny) přemístíte také pomocí lopaty. Nejlépe s hranatou hlavou z kvalitní oceli a ergonomickou násadou, která dobře padne do ruky. Více o těchto produktech najdete na stránce: www.mountfield.cz.

 

foto 5.jpg

A cesta za sněhovými radovánkami je volná!

Mountfield Mountfield
Hodnocení:
(5 b. / 2 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%