Senzace, Česko má pátou olympijskou medaili, získala ji Ester Ledecká
Lyžařka Ester Ledecká má olympijské zlato!

Senzace, Česko má pátou olympijskou medaili, získala ji Ester Ledecká

17. 2. 2018

Je to šok pro celý lyžařský svět. Specialistka na snowboard, česká závodnice Ester Ledecká, získala zlatou olympijskou medaili za nejrychlejší jízdu v super obřím slalomu! Neuvěřitelné!

Už když Ester, dcera známého českého zpěváka Janka Ledeckého, začala závodit ve Světovém poháru v alpském lyžování, způsobila senzaci ve sportovním světě. Zahraniční média, včetně těch nejprestižnějších jako The Washington Post, s ní natáčela rozhovory, zvláště poté, co se Ester v obřích slalomech a sjezdech začala umisťovat kolem dvacátého místa. Další senzace - Ester Ledecká se stala první ženou v historii olympiijských her, která startovala ve dvou sportovních disciplínách. A poslední senzace - olympijské zlato!

Pro Českou republiku je to největší úspěch alpského lyžování, Ester předčila i Olgu Charvátovou a Šárku Strachovou, které vybojovaly pro Česko olympijský bronz. Sama Ledecká tomu nemohla uvěřit. V cíli si myslela, že se porouchala časomíra. A přesto, o jednu setinu sekundy porazila obhájkyni zlata ze Soči, Rakušanku Annu Veithovou.

Česká republika tak má v polovině olympijského programu již pátou olympijskou medaili. Po stříbrech biatlonisty Michala Krčmáře a rychlobruslařky Martiny Sáblíkové a bronzech biatlonistky Veroniky Vítkové a snowboardcrossařky Evy Samkové získalo Česko zlato zásluhou Ester Ledecké. Nádhera!

Napínavá olypijská tipovačka

Stejně jako závody biatlonistů či hokejové zápasy je napínavá i naše olympijská tipovačka. V čele soutěže se vystřídalo už několik soutěžících, v posledních dnech se drží na čele paní Irena Drob. Jsme právě v polovině, před námi je ještě spousta tipovacích příležitostí, a tak uvidíme, jak se bude tipovačka o olympijské čepice Raškovka dále vyvíjet.

Držíme palce všem soutěžícícm a hlavně našim sportovcům!

 

sport Tipovačka
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 14 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.