Pozor na předávkování!
Ilustrační foto: pixabay.com

Pozor na předávkování!

8. 3. 2018

Všimli jste si někdy, jak silně vás ovlivňuje sledování některých televizních pořadů? I když jste na některé reagovali smíchem, odvrácením očí nebo zcela bez emocí, scény se vryly do vaší mysli, zejména ty, které nejvíce zasáhly vaše city.

Časté sledování televize, dle různých studií, způsobuje zaostávání sociální a emoční inteligence, o přehazování mezi pravou a levou hemisférou se nechci rozepisovat z úcty ke znalostem odborníků v této oblasti.

Mohla bych pokračovat otázkou: „Všimli jste si, jak málo je v televizi vzdělávacích pořadů a že mezi nimi zatím nebyl ani jeden  o škodlivosti nadměrného sledování televizních vysílání?“ Možná se mýlím.

Syndrom předávkování televizí jsem zaregistrovala po konzumaci nekonečných amerických krimiseriálů ve chvíli, kdy se mi číslo 911 vnucovalo do seznamu čísel českého integrovaného záchranného systému. Zasmála jsem se tomu a více času věnovala jiným aktivitám. Léto i podzim byly v pohodě, ale s nadcházející zimou začalo ubývat denního světla, toulky potemnělým parkem nebyly už tak příjemné, a tak obrazovka opět začala  plnit funkci požírače času. Nyní poněkud nelogicky odbočím. Jeden pořad mi připomenul  manažerský kurz, ve kterém jsme měli zpracovat nějaké zajímavé téma. Nejsem kreativní typ a nápad ne a ne přijít, až jsem zahlédla v manželově pracovně miniaturu pyramidy, kterou si vyrobil z měděného plechu podle plánku z  časopisu pro kutily. Používal ji k přípravě pyramidální vody. Hrnek s vodou přikryl měděnou stříškou a po určité době lektvar vypil. Co od této zázračné vody očekával, mi neprozradil. Nad měděným předmětem jsem jásala a pečlivě si připravila přednášku na téma pyramidy. Měla jsem úspěch, pravděpodobně i díky  přinesené názorné pomůcce. 

Pyramidy mají své nezastupitelné postavení v dějinách lidstva. Jsou věčné! Mají výjimečnou energii, pozitivně ovlivňují myšlenkové pochody jedinců sedicích uvnitř tzv. pyramidových stanů, jsou stále předmětem zkoumání týmů vědců. Když se mi vybavily již dříve nashromážděné  informace, začala moje bujná fantazie pracovat s představou využití pozitivní energie pyramidy v domácnosti. Stačilo by zapnout televizi, uvolnit se, zapálit vonné svíčky, na hlavu nasadit pyramidu nebo čepici z alobalu (ta by fungovala jako rušička) a nekonečnými seriály, telenovelami a recyklovanými programy bychom  prošli  bez škodlivého vlivu na naše duševní zdraví. Bohužel, měděnou pyramidu jsem již nenašla, takže svou "geniální" teorii nemohu ověřit v praxi. 

Jeden citát na závěr: "Chvilku postrkával jídlo po talíři. Některé kousky se mu to snažily oplatit." Pyramidy. Terry Pratchett.

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 11 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.