Lidé na exotice nešetří,
novinkou bude Jamajka

Lidé na exotice nešetří,
novinkou bude Jamajka

11. 9. 2012

Útěk před zimou do exotiky je v Česku populárnější. Přímé charterové lety z Prahy proto zamíří v letošní zimní sezoně do jedenácti exotických destinací, novinkou bude Jamajka a americké Miami.  K dalším patří Thajsko, Dominikánská republika, Keňa, Kuba, Mexiko, Venezuela, Zanzibar, Spojené Arabské Emiráty a Kapverdské ostrovy.

Domácí letecké společnosti ani tento rok nebudou mít k dispozici dálkové letadlo, takže lety budou muset být s mezipřistáním. To však turisty lačnící po exotice neodrazuje. Stejně jako se zatím v této oblasti neprojevuje ekonomická recese. Například největší české cestovní kanceláři Exim Tours stouply v posledním měsíci prodeje exotických dovolených meziročně o 100 procent. Podle Asociace českých cestovních kanceláří a agentur (AČCKA) loni vycestovalo do exotických zemí přes 140 tisíc českých turistů, z toho služeb cestovní kanceláře využilo asi 60 tisíc cestujících.

Aerolinie Travel Service zahájí provoz nové pravidelné linky Praha - Miami pod značkou SmartWings od 19. prosince. „Spoj bude provozován dvakrát týdne ve středu a v neděli,“ uvedla pro ČTK mluvčí dopravce Vlaďka Dufková. Linku budou pro své klienty využívat i cestovní kanceláře.

Nejpopulárnější exotickou destinací zůstává tradičně Thajsko, kam loni zamířilo rekordních 31 tisíc českých turistů. Stále oblíbenější je Mexiko. „Zde jsme zaznamenali růst poptávky o 200 procent. Na dalším místě se drží Dominikánská republika,“ řekl marketingový ředitel společnosti Exim Tours Stanislav Zíma.

Trvalý nárůst zájmu provází také prodej zájezdů na luxusních zábavních lodích. Jejich popularita paradoxně vzrostla díky velké medializaci tohoto druhu dovolené po havárii výletní lodi Costa Concordia.

Podle údajů serveru dovolena.cz budou letos ceny exotických zájezdů v průměru o asi 1800 Kč na osobu výhodnější. Například nejlevnější zájezdy na Kapverdské ostrovy se letos dají pořídit od 15 tisíc korun na osobu.

Mezi letošní novinky, které tuzemské cestovní kanceláře nabízejí, patří například i Pákistán nebo Irák. V klidnějších částech severní Afriky se nově nabízí okruhy Alžírskem a Libyí nebo severním Súdánem.

cestování exotika turistika
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.