Dovolená v Norsku: Letní krása severské přírody
Ilustrační foto: pixabay.com

Dovolená v Norsku: Letní krása severské přírody

24. 3. 2018

Ve Skandinávii se rozprostírá studená země s nádhernou přírodou. Přesně tak, jedná se o Norsko, jehož chloubou jsou majestátní hory, dravé řeky a dechberoucí fjordy. Ovšem osmá největší evropská země ukrývá mnohem více. 

Jakmile do vyhledávače zadáte „dovolená Norsko“, zobrazí se vám pohádkové fotografie, přičemž při pohledu na ně ihned objednáte letenky. 

Turisté z celého světa přijíždí kvůli norským fjordům

Hlavním symbolem skandinávského státu jsou fjordy, kvůli nimž do Norska vyráží turisté ze všech koutů světa. V podstatě se jedná o stovky hlubokých zářezů moře do pevniny, dokonce jsou i různě pojmenované. Pokud byste pátrali po nejdelší fjordu, museli byste hledat Vestfjord, jehož délka činí neuvěřitelných 255 kilometrů. Kdežto nejhlubším fjordem je Sognefjord o hloubce 1 244 metrů. 

Dalším turistickým lákadlem jsou norské ledovce, které jsou neustále aktivní, i když podobně jako v ostatních částí světa, tak i v Norsku ustupují. Zájezd do Norska podstupují někteří lidé právě kvůli největším ledovcům, jako jsou Svartisen a Jostedalsbreen. Za polárním kruhem se nachází nespočetné množství ostrovů, nicméně nejznámější jsou souostroví Vesterály a Lofoty.

Poznávací plavba lodí

Jestliže chcete zhlédnout panoramata Lyngenských Alp, kaňon řeky Altaelva a ostrov Kågen, objednejte si poznávací zájezd, v rámci něhož se projedete i lodí Hurtigruten. Společně s ostatními turisty zavítáte na farmu s chovem psů husky, kde se pomazlíte s roztomilými štěňaty. 

Pokud tedy přemýšlíte, kam v letošním roce vyrazit na dovolenou, Norsko je ideální volbou. Zapomeňte na písečné pláže lemované křišťálově čistým mořem a vyjeďte na sever, kde na vás čeká podmanivě krásná příroda. Dokonce si můžete nyní objednat dovolenou s atraktivními slevami na webové stránce dovolenanorsko.cz. 

cestování
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.