Stát přispěje seniorům nad 65 let na jízdné - dobře nebo špatně?
Ilustrační foto: pixabay.com

Stát přispěje seniorům nad 65 let na jízdné - dobře nebo špatně?

30. 3. 2018

Tenhle můj text vznikl původně jako příspěvek pod článek o 75% slevě na jízdé pro důchodce. Z počátku jsem pod něj chtěla napsat jen krátký komentář, svůj názor na slevu i na komentáře už psané. Ale rozepsala jsem se tak, že jsem nakonec usoudila, že své mínění na věc vložím jako článek. Už jen proto, že článku si všimne více lidí, než komentáře, a více lidí na něj  -  předpokládám   -  bude reagovat.

Já sama nesouhlasím s těmi, komu se zdají slevy na dopravu zbytečné. Mám pocit, že nejvíce ji odsuzují ti, kteří ji nepotřebují, mají dostatečně velký příjem i v důchodu, či naopak nikam nejezdí. Ale měli by si uvědomit, že valná většina seniorů žije v jiných finančních možnostech, že jim tahle sleva velmi pomůže. Celý život jsme pracovali, většinou museli šetřit. A teď bychom se měli dívat, jak stát přidává úředníkům, ministrům, soudcům? A sami pořádat jen výlety do obchodů na slevy? Samozřejmě, že by stát měl pomoci i mladým. Jenomže i my jsme plnoprávní občané toho státu. I my si zasloužíme, abychom z nynější prosperity něco měli. Protože i my jsme k ní přispěli svou dřívější prací. A že někteří mladí budou reptat? Reptalové a nespokojenci budou reptat i tak, vždycky si důvod najdou. Těm úplně bez citu vadí, že senioři vůbec dýchají. A z ureptaných a protivných mladých rejpalů pak dorostou ureptaní a protivní nespokojenci staří. Teď jim vadí senioři, až budou mít svá léta, bude jim vadit mládež. Stačí se podívat kolem sebe.

Já jsem za tu slevu ráda, a zcela určitě ji spokojeně a často využiju. Co ušetřím na jízdném, použiji na další výlety. Docela se na letošní léto těším.
Nezapomeňme - tahle země není jenom pro mladé. Je i naše - a kromě povinností máme i svá práva! Zbytečná skromnost v našem věku už není na místě.

 

http://www.matyldinopovidani.cz/

 

 

Můj příběh
Hodnocení:
(4.8 b. / 18 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.