Letecká dovolená pro seniory nemusí být drahá. Dotované zájezdy lze pořídit s 20% slevou
Ilustrační foto: Dollarfotoclub.cz

Letecká dovolená pro seniory nemusí být drahá. Dotované zájezdy lze pořídit s 20% slevou

29. 3. 2018

Plánujete, kam letos vyrazíte za sluníčkem? Rádi byste si užili dovolenou na jihu Evropy? Už nyní vás ale děsí dlouhá cesta autobusem, a tak váháte, zda letní odpočinek neposunout blíže domovu? 

Nevzdávejte se svých plánů, i přes pokročilý věk můžete strávit pár dní volna v Itálii, v Řecku či v Portugalsku. Úmorných několik hodin v autobuse vyměňte za příjemných pár chvilek v letadle.

Cesta k moři nemusí trvat dvanáct hodin

Nejen pro seniory je cesta autobusem k moři nepředstavitelná. Sedět více jak dvanáct hodin na jednom sedadle není nic příjemného. Po probdělé noci je tak zapotřebí na dovolené počítat s jedním dnem na vzpamatování a prospání. Těžko se i divit těm, kteří si právě kvůli dlouhé cestě dovolenou na jih Evropy rozmyslí a raději volí bližší zájezd k našim sousedům. Pokud ale místo autobusu vsadíte na letadlo, ušetříte si nepohodlné sezení a spánek v autobuse. Letadlem totiž můžete být u moře už za necelé dvě hodiny. Na řecký ostrov Rhodos doletíte za dvě a půl hodiny, do chorvatského Splitu za hodinu a půl a na italský ostrov Ischia za dvě hodiny.

Dotované dovolené pro seniory vám ušetří peníze

Za leteckou dovolenou v Itálii je nutné si pořádně připlatit. Autobusem se k Jadranskému moři dostanete mnohem levněji. Přesně to si myslí většina lidí. Pokud ale využijete akčních nabídek, pak za letecký zájezd zaplatíte stejně jako za ten autobusový, a někdy i méně. Cestovní kanceláře nabízí celou řadu slev, a to nejen v rámci first minute a last minute akcí. V online katalozích najdete také zvýhodněné zájezdy určené pro seniory. Takzvaná dotovaná dovolená pro seniory nad 55 let vám ušetří i více jak 20 %, díky tomu se nemusíte obávat, že letecky se vám odpočinek u moře prodraží.

Levnější dovolenou pořídíte na začátku a na konci sezony

Pokud navíc vyrazíte za teplem mimo hlavní sezonu už z jara, pak vás čekají ještě větší slevy, a to ať už si koupíte dovolenou zavčasu nebo na poslední chvíli. Nedáte dopustit na jaro v Česku? Vyrazte si odpočinout na podzim. Na konci sezóny máte také zaručenou výhodnější cenu zájezdu. Kromě toho si ale užijete dovolenou bez davu turistů a zároveň máte jistotu teplého moře. Voda se během léta dostatečně prohřeje. K tomu přidejte příjemné teploty, které vám umožní prozkoumat blízké okolí, poznat místní kulturu a navštívit památky a zajímavá turistická místa. V září je seniory nejvíce oblíbené Řecko a Španělsko, v květnu se zas starší lidé nejčastěji vydávají do Chorvatska, Černé Hory a Itálie.   I ve stáří můžete poznávat svět, relaxovat na pláži a užívat si života. Pokud navíc využijete všech dostupných slev nabízených cestovními kancelářemi, pak vás ani letecký zájezd k moři nemusí stát majlant.   

cestování
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.