Vybíráme zahradní domek
Ilustrační foto: Penzo.cz

Vybíráme zahradní domek

29. 3. 2018

Zahradní domky se stávají čím dál více oblíbeným vybavením na zahradu. V zahradním domku nejčastěji uskladňujeme zahradní nářadí, drobné věci, zahradní techniku, nábytek, grily… Záleží samozřejmě na velikosti zahradního domku. Do menších zahradních domků se nám spíše vejdou drobnější věci a například zahradní sekačka. Větší zahradní domky nabízí uskladnění například i zahradního nábytku. 

Nejprodávanějšími zahradními domky jsou plechové zahradní domky (žárově pozinkovaný materiál). Jsou oblíbené pro svoji jednoduchost (stavebnicový systém), pevnost, nízkou váhu a příznivou cenu. Na složení plechového zahradního domku stačí dva lidé. 

Plechové zahradní domky mají i svoje základny, které pomáhají domek kotvit k zemi. Dobře zajištěný domek dle návodu přečká i vichřici. Nejlépe je samozřejmě kotvit domky k pevnému povrchu, beton, dlaždice, zámková dlažba.

U plechových domků není výška domku nijak vysoká, takže vyšší lidé musí trochu sklonit hlavu. Domky už nejsou jenom o rovném plechu, ale dnes už nabízí i imitaci dřeva a různých barev. Díky tomu krásně zapadnou na zahradu, aniž by nějak vyčnívaly. Což je i účel, aby domky splynuly se zahradou.

Většina zahradních domků je uzamykatelná, což ocení každý. Nejvíce to oceňují i stavebníci, kteří si domky pořizují na stavbu, protože do něj uzamknou svoje nářadí a další vybavení pro stavbu. A když je dům hotový, zahradní domek slouží dále na zahradní nářadí. Chybět by nemělo ani odvětrávání včetně ventilačních mřížek. Pokud se člověk k domku chová tak jak má, životnost je pak i více jak 10 let.

Pokud stále ještě nejste přesvědčení o kvalitách domku, podívejte na katalog z jednoho největších prodejců zahradních domků v akci. Díky videím uvidíte, jak se domek skládá a jak funguje v praxi.

Penzo.cz je autorizovaný prodejce zahradních domků a rádi pomohou s výběrem. Domky dopravují po celé ČR zdarma. Přesvědčte se sami o jejich nabídce zahradních domků v akci.

zahrada
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%