„Čerstvé“ mořské ryby
bývají často rozmrazené

„Čerstvé“ mořské ryby
bývají často rozmrazené

13. 9. 2012

Na jídelníčku by ryby rozhodně neměly chybět, otázkou ale je, jak poznat kvalitní a čerstvé maso a nenakoupit rozmrazené ryby, které se za čerstvé jen vydávají. Na českých pultech to bohužel není nic výjimečného.

Jistě nejproblematičtější je nakupovat kvalitní mořské ryby. Každý úlovek by měl mít certifikát čerstvosti, který zaručuje, že mezi výlovem ryby a dobou, kdy se dostane na pulty, neuplynulo více než 24 hodin. V některých případech jsou ale nabízené ryby staré týden nebo dokonce i deset dní. To ovlivní kvalitu produktu a samozřejmě i jeho chuť, upozorňují odborníci.

„Některé druhy ryb jsou navíc na skladování choulostivější, a tak může být běžná praxe při jejich uchovávání skutečným hazardováním se zdravím. Zároveň je na trhu hodně rozmrazených produktů, jako jsou například pangas, kalamáry, chobotnice a různé filety,“ potvrdil Marko Šuto, majitel společnosti chorvatskeryby.cz, podle kterého by měly být rozmrazené ryby od čerstvých na pultech výrazně oddělené a označené. Nedocházelo by tak ke klamání zákazníka.

„Nejlepší je proto nakupovat u prověřeného obchodníka,“ dodává Michaela Bartošová z firmy Original Communications.

prodej ryby
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.