Čarůvky z Hýlova už letí!
FOTO: autorka

Čarůvky z Hýlova už letí!

4. 5. 2018

To musíte vidět, slyšet, zažít ...

Je 30.dubna 2018 a v Hýlově mají dnes ty trochu starší, i ty úplně mladé čarodějky, ježibaby, šeredky, jaguše svůj velký den! Jsou dvě hodiny odpoledne a v Jedové chýši už jsou všechny domácí Čarůvky pospolu. Nejsou  jen tak ledajaké, mají vše promyšleno do posledního puntíku, každý kousek oblečení, každá ozdoba, každý sebemenší detail hraje roli.  Na všechno mají zaklínadla, na všechno utrejchy a lektvary z různých bylin, lysohlávek, panenské moči, či z kdoví čeho ještě. Každá má své jméno i funkci. Bohužel, všechna jména si nešlo zapamatovat.

Dají si po štamprli, zazpívají, zaskřehotají a vyletí.... Za čarozpěvů letí dědinou k hospůdce U Rašků, kde se občerství. Tu se také přidá ještě několik spřátelených strašidelnic a let pokračuje cestou, necestou, křovím a lesem až k Jedovým lázním ( Klimkovice), kde už čekají davy zvědavců z řad pacientů a návštěvníků. Nejsou nadšeny jen děti a malí pacienti, ale i dospělí se radují. Bodejď ne! Kde uvidíte čarodějné divé ženy v takovém počtu  najednou? Potěší děti připravenými soutěžemi, obdarují dárky, zazpívají, zatancují a odletí upálit Gertrudu Bradavičovou!

JSOU PROSTĚ ÚŽASNÉ!

 

Se svolením její excelence Hurikány něco z historie, legend, klebet a drbů z dědiny Hýlov.

Společenství hýlovské Čarůvky má svoji povědomost, tušení, tajemné kouzlo, nostalgii, už od nevědomí do nevědomí. Vládne zde naprostá nezávislost a svoboda. Čarůvky je společenství mocného tajuplného kultu, které disponuje obrovskou magickou silou.

Existenci Čarůvek z Hýlova lze dohledat až do odjakživa. Pro časové hodnocení se v čarodějnictví užívá jednotky 1 furt. Poslední dohledané historické prameny máme z doby 1300 mega furtů. V té době byl zaznamenán na kopci hýlovském neobvyklý jev, kdy v pozdním odpoledni zčernala obloha nad kopcem hýlovským, neb vál silný vítr. Za svištění a silného větru přiletělo na 10 000 čarodějnic, bab jag, babizen i ježibab - snad z celého světa. Prý rokovaly a v tancích divokých, rituálních a extázi setrvaly do kůropění. Stalo se tak za noci Filipojakubské. Při svých tancích vryly do země divotvorné, mocné, magické kruhové síločary, které zde působí dodnes. Dlouho tyto mocné síly spaly utajené v hlubokých hýlovských kotárách.

V roce 1999 novodobého času (t.j. asi 12 mega na minus desátou jednoho furtu), na prahu millenia, byla probuzena genová paměť silného EGA i identity. Pomalu se začalo rodit silné společenství ženštin, jenž disponují mocnými čáry a mocí.

Magická jejich síla, kteroužto lze hodnotit v rozměrech mega giga vesmírných, koncentruje se o noci Filipojakubské.... Ano, jsou to čaroděnice, ježibaby, baby jagy, babizny i malé jagůšky.

Právě na prahu millenia se o první pokus, nesmělý let, pokusily dvě průkopnice. Byly to Hurikána, Jenkovna ze Ště a její soupřátelka, Dohnalka Nežkovna z Kufova. Zmiňuji tuto epizodu jako přelomovou, protože tak silnou magii okolo sebe šířily, že chlapi padali v hrůze z traktoru, některým pak vstávaly vlasy vzhůru, ale ostatní jim padalo do gatí. Ó jak jak slastný to byl pocit svobody lehkých křídel na košťatech!!!

Následné roky Filipojakubské noci pak už byly o posilování základny, upevňování moci, naplňování tušených vizí. Za úspěšný lze považovat r. 2003, kdy jsme se přihlásily oficiálně k tradici velké celosvětové chartě čarodějnic. Byl nám přiznán statut čarodějnice 1. kategorie. Nic už nám nebránilo, abychom roku 2003 o Filipojakubské noci, mohly prohlásit náš let za 1. oficiální de facto i de jure i legeartis.

Velmi úspěšně plnila svoji diplomacii vyjednavačka Dohnalka Nežkovna z Kufova, zvaná také veverka Huli, která v těchto létech navázala kontakty i na Slovensku. V březnu 2004 pak letěla do Štrasburku s přihláškou, kde nám byl přidělen EU statut a byly jsme oficiálně zaregistrovány. V té době vznikla za silného skřehotu slavná hymna č.1 (viz. rubrika "Jekoty"), kteroužto jsme až do kůropění opěvovaly naše společenství a oslavovaly volné vstupy na létové koridory EU.

Následující léta pak byla jen o upevňování pozice moci, koncentraci magických sil, rozšířování základny o malé divy i velké divy, poletušky i poletuchy, děvy i jagušky. Zaměřily jsme se také na organizační strukturu, organizační řád.

V současné časové ose, lze hodnotit Čarůvky z Hýlova jako excelentní společenství čarodějnic, bab jag, ježibab, babizen, divých bab, i jagušek, které svým významem přesahuje hranice regionu. Naše společenství nadále trvá na základních principech feministických prvků, jejichž princip zosobňuje ideál volno - myšlenkářských rebelek, které někdy překvapují i sebe samotné. Jde vždy o elitní, geniální osobnosti nad úrovní celebrit i polobrit - výhradně pohlaví ženského. 

Kdo nevěří, ať se podívá!

Můj příběh
Hodnocení:
(4.6 b. / 19 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.