Hlavní důvody, proč si domů pořídit posuvné dveře
FOTO: dvere-erkado.cz

Hlavní důvody, proč si domů pořídit posuvné dveře

2. 5. 2018

Jestliže vás v blízké budoucnosti čeká rekonstrukce domácnosti, respektive její zařizování, vyvstane na řadu také problém, jaký typ interiérových dveří zvolit. Jde o otázku, již není radno podceňovat, a to hned z několika důvodů.

Proč přemýšlet o typu dveří?

Mohlo by se na první dojem zdát, že je zcela jedno, jestli zvolíte klasické křídlové dveře, nebo dáte přednost moderním posuvným variantám. To by však mohla být radikální chyba. Často se stává, že si majitelé domácností do interiéru pořídí otočné dveře a následně se diví, že je nemohou zcela otevírat. Jednoduše proto, že jim vadí okolní nábytek v místnosti. Jedna z výhod posuvných dveří spočívá právě v úspoře místa.

Šetří prostor

Zejména v menších bytech, kde je nutné brát ohled na každičký čtvereční metr volného prostoru, se posuvné dveře výborně uplatní. Tím, že se neotevírají do místnosti, dá se prostor v jejich okolí bez problémů zastavět nábytkem, nebo jej necháte volný, aby pokoj vypadal vzdušněji a byl dostatečně průchozí.

Tichý provoz

U klasických křídlovek se vždy po nějaké době ukáže jejich nešvar v podobě skřípání a vrzání, byť třeba drobného. Ale představte si situaci, kdy spíte a najednou vás probudí vrzání dveří z vedlejšího pokoje od partnera či dětí. U posuvných dveří je toto riziko minimální, vyznačují se téměř naprostou nehlučností. Je samozřejmě nutné, aby byly kvalitně provedené, a to včetně způsobu zasouvání.

Běžně se rozlišují varianty zasouvání dveří ke stěně a do stěny, respektive do pouzdra. To už záleží spíše na odbornících, od nichž byste si měli nechat poradit, jaká varianta je z hlediska dispozic vašeho bytu či rodinného domu vhodnější. Kvalitní dveře lze pořídit u společnosti Erkado, jejíž nabídku naleznete na webových stránkách https://dvere-erkado.cz.

Nevadí jim průvan

Pakliže běžné křídlové dveře nejsou řádně zavřené a vy právě doma větráte, mohou se samovolně otevírat, případně se naopak zabouchnou, což opět způsobí nepříjemný hluk. Dobré posuvné dveře mají precizně vyřešený pojezd, takže je ani poměrně velký průvan nerozjede. Zůstanou ve stejné poloze, dokud s nimi sami nebudete manipulovat.

Jsou moderním prvkem

V současné době jsou posuvné dveře velmi žádané. Platí to také o variantách, jež naleznete na webu https://dvere-erkado.cz/posuvne-dvere/. Rozhodně se uplatní v moderních rodinných domech a bytových jednotkách. Jde o kombinaci praktičnosti a elegance, díky níž bude vaše domácnost vypadat tak, jak v 21. století očekáváte.

Pokud tedy přemýšlíte, zda zvolit otočné či posuvné dveře, výše uvedené důvody jsou dosti velkým argumentem pro druhou variantu. Samozřejmě je možné pro oddělení místností v interiéru využít kombinaci obou typů. Vždy si však dávejte pozor hlavně na prostorové možnosti vaší domácnosti.

vybavení bytu
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.