Jaký nábytek vybrat do obývacího pokoje?
FOTO: www.atan.cz

Jaký nábytek vybrat do obývacího pokoje?

2. 5. 2018

Při zařizování domácnosti vás kromě jiného čeká výběr nábytku do obývacího pokoje. Základem této místnosti jsou zejména sedací souprava, stolek a obývací stěna. Každý typ nábytku je třeba volit s rozmyslem, přeci jen vám má sloužit po mnoho následujících let.

Sedací souprava

Při úvaze o tom, jak vybrat sedačku, hraje značnou roli velikost místnosti. Hlavně v malých bytech panelových domů místa není příliš mnoho, takže se sem hodí spíše menší sedací soupravy, ideálně usazené do rohu či ke stěnám. Praktické jsou tedy rohové sedačky.

Důležitý je materiál. Máte-li vysoký rozpočet, klidně se nebojte investovat do luxusních kožených souprav. Naopak ve chvíli, kdy chcete pořídit spíše levnější nábytek, dá se zakoupit poměrně snadno klasická čalouněná souprava. Alternativou ke kůži je koženka, což je levnější umělý materiál, který je ale na první pohled od přírodní kůže takřka k nerozeznání. Je však pravdou, že z těchto třech materiálů, které jsem uvedl, má kůže nejlepší vlastnosti. Dlouho vydrží, snadno se udržuje v čistotě, je antialergenní.

Obývací stěna

V případě obývacích stěn je dobré si všímat aktuálních trendů. Dávno vyšly z módy robustní stěny, které zabraly celou jednu stěnu. V menších místnostech pak opticky výrazně zmenšily prostor a často zde nezbývalo dostatek místa pro ostatní kusy nábytku a volný průchozí prostor.

Dnešním trendem jsou modely, působící vzdušně. Skládají se obvykle z několika kusů menších poliček, jež se instalují přímo na stěnu. Nechybí ani stolek pro televizor a další přístroje. Pokud chcete inspiraci, podívejte se na obývací stěny na Atan.cz.

Eshop www.atan.cz nabízí moderní kusy nábytku do domácností. Najdete na něm kromě obývacích stěn i zmíněné sedačky, ale také stolky a další prvky, které se vám jistě budou hodit.

vybavení bytu
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%