I ve zralejším věku jsou oblíbené džíny
ilustrační foto: pixabay.com

I ve zralejším věku jsou oblíbené džíny

6. 5. 2018

O oblibě a vhodnosti džínové módy pro naši generaci jsme tu již hovořili. Tento námět se samozřejmě týká i zralých žen (dnes zůstáváme pouze u nich) v jiných evropských státech, např. ve Švýcarsku.

Zda a do jaké míry se tamní pohled na džínovou módu shoduje s naším, posuďte sami. Vybrali jsme pro vás několik rad z jednoho portálu pro švýcarské seniory.

Právě s přibývajícím věkem bychom měly dbát na to, aby náš styl oblékání odlehčila určitá ležérnost. Příliš strohé, přísné oblečení dělá zbytečně staršími. Jsou to právě džíny, které vnášejí do vzhledu určitou nenucenost. Přitom je však třeba mít na zřeteli určitá pravidla stylingu. Jen tak budeme i ve vyšším věku vypadat v džínách dobře.

Kdo nemá džíny rád a ani dříve neměl, a přesto by se v nich nárazově rád předvedl, tomu poslouží určité trochu rafinované alternativy.

Starším ženám se zásadně doporučují klasické, rovně střižené džíny. Čím je jejich odstín tmavší, tím kvalitněji působí. Přednostně volíme pevnější látku, která pomůže zamaskovat menší problémy s postavou. Dbáme na to, abychom své džíny zkombinovaly s elegantnějšími kousky oblečení, abychom nechtěně nesklouzly k přehnaně mladistvému stylu. Optimálními partnerskými kusy jsou blejzr, tvídový kabátek, halenka, lodičky.

Nemusíme ale mít vždy jen denimové kalhoty. Jsou i další možnosti, jak můžeme svůj vzhled odlehčit džínovinou. Robustnější džínový materiál totiž vypadá báječně, pokud se nosí spolu s vyloženě dámskými prvky, jako jsou např. splývavé látky. Ke svým vzdušným letním šatům nebo sukním tedy můžeme klidně nosit ležérně střiženou džínovou bundičku nebo místo obvyklého trička použít k letní sukni (krátké nebo dlouhé) džínovou halenku. U džínové košile je potřeba dávat pozor na dobrý střih a správnou kvalitu. Pak bude celkový vzhled působit moderně a upraveně. Další možností, jak zabudovat do šatníku džínový styl, je džínová sukně. I zde závisí výsledek na správné volbě halenky a sukně. Přednostně bychom měly zvolit bílou, klasicky střiženou halenku a džínovou sukni do pasu v tmavším odstínu. Tak bude naše oblečení vypadat žensky elegantně.

Pro ty, které chodí oblečené zásadně sportovně nebo se o módu moc nezajímají, článek jistě žádné rady nepřináší a berte ho jen jako informativní. Jde o to, abychom se jako ve všem cítily především dobře, a to je zcela individuální.

móda
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.