Do hor zavítala zima,
lyžuje se skoro všude

Do hor zavítala zima,
lyžuje se skoro všude

15. 12. 2011

Zatím nejlepší víkend zimní sezony mají za sebou provozovatelé tuzemských skiareálů. Do českých hor, kde jsou konečně příznivé sněhové podmínky, mířily davy lidí. Návštěvnosti pomohly také církevní svátky, které do českých hor vylákaly lyžaře z Polska a Ruska. Nelyžovalo se jen ve Středočeském a Jihomoravském kraji, kde je stále nedostatek sněhu. Naopak v Krkonoších je sněhu nejvíc za posledních pět let.

Tradičně nejnavštěvovanější byla střediska v Krkonoších. Největší areál Špindlerův Mlýn měl o víkendu návštěvu šestnáct lyžařů, což je rekord letošní sezony. Nejvíce sněhu hlásí areál Mísečky-Medvědín, až 150 centimetrů. Návštěvnost si pochvalují i v Harrachově, kam dorazilo přes dva tisíce lidí, areálem v Rokytnici nad Jizerou prošlo v sobotu asi šest tisíc lyžařů.

Sněžení vylepšilo lyžařské podmínky i v Orlických a Jizerských horách. Třeba v Deštném a v Říčkách leží na sjezdovkách od 30 do 70 centimetrů sněhu. Husté sněžení vrátilo zimní sezonu také do středisek v Lužických a Krušných horách. V provozu je areál Klínovec, většina vleků na Božím Daru, ale jezdí se i na Bublavě a v Mariánských Lázních. Sněhu je zde v průměru 65 centimetrů.

Na Šumavě fungují všechny areály kromě Hojsovy Stráže, nejvíce sněhu má už tradičně největší areál Špičák. V provozu jsou i další areály, jako Weissova louka, pancířská sedačka a pancířský vlek či železnorudský areál Nad Nádražím. Na sjezdovkách leží od 30 až 70 centimetrů sněhu.

Solidní návštěvnost hlásí i na severu Moravy a ve Slezsku. Do střediska Ski Bílá na Frýdecko-Místecku přes víkend dorazilo asi 5000 příznivců zimních sportů. Přibližně 1500 lidí přijelo do Skiareálu v Mostech u Jablunkova na Frýdecko-Místecku.

hory lyžování sport
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.