Moje lásky psí

Moje lásky psí

16. 9. 2012

Včera jsem shlédla film o psím kamarádovi Marley a já a přimělo mě to napsat pár slov o svých psích láskách.

Mám čtyřletého zlatého labradora Rickyho. Je to mohutný laskavý a milující pes. Syn ho přinesl jako malé štěně, vypadal jako lední medvídek s ohromnýma vyděšenýma očima. A ty jeho oči mi doslova učarovaly. Samozřejmě vzala za své jako první letitá klubovka po mém dědečkovi, zbyla z ní pečlivě rozkousaná hromada na cimpr campr, poté následovaly všechny boty, dřevo na topení a vůbec všechno, co mu přišlo do cesty, respektive do tlamy. 

S přibývajícím věkem se Ricky ale zklidnil, zesílil, protože tohle plemeno je žravé, a hlavně zpohodlněl i přes procházky a výběh na velké zahradě. Syn mi loni poradil, abych si k němu vzala z útulku parťačku, která s ním bude na zahradě dovádět a bude tak mít více pohybu a aktivit. To se mi líbilo. Psy z útulku jsem si chtěla odvézt všechny, byl to pro mě otřesný citový zážitek. Vybrala jsem si nakonec kříženečku labradorky s "čímsi", Kačenku, týranou nedůvěřivou fenečku, které jsem dala šanci na hezký život u nás. A můžu vám říct, dobře jsem udělala. Je to roztomilá hyperaktivní divoška, provokatérka, která nenechá líného Rickyho na pokoji. Vykrmila jsem jí, vystouplá žebírka se jí ztratila v hustém kožíšku a mou péči i Rikouškovo kamarádství oplácí úžasnou psí láskou. Jen se stále bojí cizích lidí, někdo jí musel hodně ubližovat.

Teď mám dvě psí děti, které bezmezně miluji, trávím s nimi co nejvíce času, povídám si s nimi a oni mi pomáhají překlenout a zpříjemnit tuhle etapu života, kdy člověk zůstal sám a děti dospěly. Pejsci mají k dispozici zahradu, ale samozřejmě doma i svůj gauč, kam se sotva vejdou. Chlupy víří po celém domě, ale mě to nevadí. Smeták a mop mám v ruce několikrát za den, psí chlupy všude kam se podíváš, pračka mi jede každý den, ale nikdy bych neměnila. Ti pejskové mi dávají tolik lásky, tolik energie, když je vidím dovádět při procházkách lesem, jsou tak šťastní a bezstarostní. Večer zabořím prsty do jejich hedvábných kožíšků a cítím, jak z nás všech sálá vzájemný klid a mě přepadne pocit jakési ochranitelské něhy. Nikdy nedovolím, aby jim kdokoliv ublížil.

A ráno začne vše nanovo. Pozdravení a jemné drcnutí mokrého čumáku od Rickyho, francouzská pusa od Kačenky a pak hop - skok a začíná naše velké ranní postelové mazlení a dovádění. Začíná další den, který mi přinese tolik zážitků a hlavně radosti díky mým dvěma psím láskám.

A kdo z vás pejsky má, dá mi jistě za pravdu.

Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.