Plavky pro mé baroko
FOTO: autorka

Plavky pro mé baroko

18. 5. 2018

O víkendu budeme sjíždět Lužnici. Předpověď jednoduchá – jasno a teplo. O mírném ochlazení ani zmínka. „To je snad dobře!?! Bude letně, jásat bys měla!“, nevyřčeně hartusil můj prvý, za všech okolností optimistický, Blíženec. „Jooo, porád, už jsem zticha. Jen jsem si namyslela teplejší mundur do lodi, protože jsem předpokládala, že bude chladněji, s plavkami jsem nepočítala.“, odpověděl prvému můj druhý Blíženec - kňoura.

Zadumaně jsem tedy zamířila ke skříni. Slovo „plavky“ mi pulzovalo v každičkém zákoutí mého ženského bezpochyby komplikovaného mozku. Onen VELKÝ PROBLÉM mi dokonce mezi obočím vyrýsoval 2 hluboké rýhy, neboť jsem si uvědomila, že jsem po přechodu neforemně (na můj vkus) ztloustla. A proto velmi odpovědně jsem se dala do vybírání plavek, což doprovázelo brblání typu:

„Tyhle néééééééé, jéžiššmárjáá, to už nemůžu na sebe dát! To by na protest všechny žáby plavaly znak, aby neviděly, jak mám to baroko pod pupíkem v nitěnkách napěchované!“

 Z šuplíkové nabídky, kde mnoho kousků plavkových setů nebylo, přece jen jedny plavky ve „výběrku“ uspěly. S odvahou jsem je na sebe naaranžovala a stoupla si před zrcadlo, které můj obraz odráželo velmi statečně. Zůstalo celistvé, nezhroutilo se. Ve zvolených plavečkách jsem se vykroucela, v pase se ohýbala, předkláněla se a testovala, zda mé ratolesti zůstanou věrně v podkozence. Vtahovala jsem břicho, až mi oči lezly z důlků, tvarovala a minimalizovala mišelinku okolo pasu, zatínala mé dolíčkaté půlečky, následně je povolovala a naivně jsem odhadovala, jak se asi budou tvářit přítomní u řeky, tu kritikou nešetřící ženy, tu sexem posedlí muži, nebo hastman? S každou zapózovanou figurou jsem se nad sebou rozesmála. Srdnatě a úpřímně. Mou komičnost podtrhávaly ještě zarudlé uslzené oči, neboť pylová agrese už dlouhodobě řádí jako migranti u italského pobřeží.

Trdlila jsem se před zrcadlem ještě docela dlouho. Obrazy v kouzelném skle jsem přijímala s laskavým nadhledem. Dobré znamení.

Smířená, že je ze mne boubelka, odložila jsem stranou odzkoušené plavky. Rázem bylo po obrovském problému a mí Blíženci se na chvíli neměli o čem hádat, neb zjistili, že i s mým barokem se mám ráda. Nic už mi nemohlo pokazit očekávání, že víkend na Lužnici bude báječný.

 

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 10 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.