Lidé se loučí s Radoslavem
Brzobohatým, pohřeb v pátek

Lidé se loučí s Radoslavem
Brzobohatým, pohřeb v pátek

17. 9. 2012

Poslední rozloučení s hercem Radoslavem Brzobohatým se bude konat v pátek 21. září od 12.00 ve Velké obřadní síni strašnického krematoria v Praze. Památku herce mohou lidé uctít zápisem do kondolenční knihy v prostorách informačního centra v Říčanech, kde Brzobohatý s rodinou bydlel.

„Naše město je domovem mnoha osobností české kultury, pan Radoslav Brzobohatý je ale ten, jehož život se do duše českého národa vtiskl nejvýrazněji,“ řekl starosta Vladimír Kořen.

Lidé také chodí uctít jeho herecké mistrovství k pražskému divadlu nesoucímu jeho jméno. U vchodu zaplují svíčky a pokládají květiny. V Divadle Radka Brzobohatého je rovněž k dispozici kondolenční kniha, do které mohou zájemci psát své vzkazy.

Novou sezónu mělo divadlo otevřít 19. září inscenací Lev v zimě s Brzobohatým v hlavní roli. „Budeme se maximálně snažit, aby i přes tuto smutnou událost dodrželo divadlo všechny termíny plánovaných představení,“ řekla tajemnice divadla Pavla Procházková. Role by měl po Brzobohatém převzít Petr Oliva. S oblíbeným hercem se loučí i Divadlo na Vinohradech, ve kterém Brzobohatý působil více než třicet let.

Radovan Brzobohatý zemřel ve středu 12. září, pouhý den před svými osmdesátými narozeninami.

Patřil mezi jedny z mála mužných sportovních typů mezi českými herci, přesto nezůstal jen u postav tvrdých chlapů, ale svůj mnohovrstevnatý talent uplatnil ve filmech všech žánrů. K nezapomenutelným filmovým postavám patří jeho osudem zkoušený František v Jasného díle Všichni dobří rodáci a také jeho výkon ve filmu Ucho.

Jednou z jeho nejpřesvědčivějších televizních rolí byl Martin Eden v inscenaci Cesta řeky k moři na Londonovy motivy. Přízeň publika si získal i díky rozhlasu a především na televizní obrazovce za role v seriálech F. L. Věk, Dynastie Nováků, Dobrá voda.

úmrtí
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.