Proč šaman dokáže přivolat déšť
Ilustrační foto: pinterest.com

Proč šaman dokáže přivolat déšť

25. 5. 2018

Šamani říkají, že člověk ovlivňuje realitu prostřednictvím světa snů. Myslí tím především sny v bdělém stavu, tedy myšlenky ztvárněné do obrazových představ.

V Bibli se píše: „Na počátku bylo Slovo, to Slovo bylo u Boha, to Slovo bylo Bůh. To bylo na počátku u Boha. Všechno povstalo skrze ně“ (Jan 1,1-3).

Jelikož Bible je kniha knih a najdeme v ní všechny důležité myšlenky, týkající se fungování tohoto světa, je tam i tato zásadní skutečnost. Jen se nám trochu ukryla. Řecké slovo „logos“ je totiž možno přeložit nejen v dnešním nejvíce chápaném významu „slovo“, ale i v jeho původnější, rozumnější a logičtější podobě „rozum“ anebo i „myšlenka“.  Myšlenka jako původ všeho. A jsme u základního tématu tohoto článku.

Myšlenka na samém počátku

Vše co vzniká, vzniká na základě myšlenky. Než cokoliv vytvoříme, předchází tomu obraz, vytvořený v naší mysli. Pak se pustíme do díla. Než něco řekneme, vytvoříme si v mysli obraz, který poté slovy popíšeme. Nelze nic vykonat bez předobrazu v naší hlavě. Nevěříte? Zkuste si to.

Co nám říká jeden ze základních zákonů kvantové mechaniky, mnohokrát zkoumaný a mnohokrát dokázaný v tzv. štěrbinovém testu? Zda se budou chovat elementární částice jako částice, anebo budou mít vlnovou funkci, to závisí od toho, co od nich očekáváme, jak je vnímáme, jak je vyhodnocujeme. A dokonce nezáleží na tom, před jak dlouhou dobou pokus proběhl.

A protože i naše obrazy vytvořené v mysli jsou složeny pomocí vysokofrekvenčních mikrobioproudů z těchto kvantových částic, jsou jednou z položek, jež mají vliv na jevy a události, které ještě nenastaly. Vlastně se dějí. Víme už totiž, že vše se děje v jediném okamžiku. Jen my vnímáme tímto vlastním způsobem časoprostor. Nedokážeme vnímat vše zároveň, a proto máme svou časovou osu, na kterou se nám řadí události za sebou podle příčin a následků. Tedy nejprve zakopnu, potom teprve upadnu.

A jsme u samotné podstaty jevu, že „každá myšlenka má tendenci se uskutečnit“. Samozřejmě, pokud tomu nebrání spousta jiných okolností. Není to tak, že se stane vše, na co pomyslíme. Ale naše představy o jevech následujících na to mají nezanedbatelný vliv. Naše podvědomí odmítá tuto myšlenku z principu. Znamená to totiž, uvědomit si tu obrovskou zodpovědnost za stav své mysli. Pozorujte však tento jev, zjistíte, že to tak je.

Život s vírou je jednodušší

Chcete vědět, proč šaman dokáže přivolat déšť?

Protože udělá rituál, vytvoří záměr. Bubnováním na buben mu dodá energii. Všichni příslušníci kmene mají tento záměr ve své mysli a zcela samozřejmě tuto událost očekávají. A ono opravdu začne pršet. Na tomto principu to funguje od úsvitu dějin lidstva. Kdo chce, může tomu říkat „Boží princip“. Po tisících let zkušeností s fungováním tohoto, ale i dalších principů, je víra v Boha (třeba i v zastoupení různých božstev) naprosto logická.  Děkujeme bohům, co seslali déšť, a šamanovi (knězi, mágovi, čarodějovi), který to s nimi dojednal.

Proto je život s vírou v Boha o tolik jednodušší než ateismus. Kdo umí o něco požádat, tedy v mysli si vytvořit obraz toho, o co žádá, a pak to s vírou očekávat, má samozřejmě reálnější naději toho dosáhnout. Lidé na celém světě by se přece od pravěku až do dnešních dob nemodlili, kdyby se přesvědčili, že to nemá význam.

Tedy vám přeji hlavu plnou krásných myšlenek. Myšlenek na krásné věci, na pevné zdraví, na spoustu lásky, přátelství a hojnost všeho. I vaše myšlenky se podílejí na vytváření našeho světa. Tak ať je co nejlepší.

mezi nebem a zemí mezi nebem a zemí
Hodnocení:
(5 b. / 15 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 12. týden

Znáte své tělo? Tento týden si dáme otázky z biologie a konkrétně se budou týkat lidského těla.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

23%

Ano, ale zatím jen částečně

16%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

15%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

19%

Ne, protože na to nemám peníze

13%