Odkud to je?
FOTO: autor

Odkud to je?

29. 5. 2018

Tentokrát stačí uhodnout, o kterou část jakého výrobního podniku jde.

1. Jde o potravinu, ale to bílé není sníh z bílků a to hnědé není perník.

2. Mnoho mužů to moc potřebuje. Někdy to je na nich vidět (velké břicho).   

3. Dříve se to muselo dělat ve sklepích.

4. Uvnitř pracuje obrovská spousta živých organismů.

5. Musí tam být chladno, jinak by se výsledek nepovedl.

6. Na počátku byly v kádích jednoduché cukry, pak se tam přihnaly hodné bakterie a spustily úplnou bouři…  

7. Vzniká přitom kysličník uhličitý.

8. Celé to trvá jeden až dva týdny. Pak se to, co vzniklo pod pěnou, stěhuje jinam.

9. A není to snímek z výroby sýra, těsta, vína ani jogurtu. Společné mají dvě věci: že se to dá po dalších úpravách konzumovat a že musí proběhnout takzvaná fermentace.

10. Zymologové to všechno znají do detailů.

Fotohádanky
Hodnocení:
(4.9 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.